ITSEPURISTETTU MEHU – MITÄ SE MAKSAA?

Jaakko tässä taas moi! Tällä kertaa tarjoilen hieman faktapainoitteisen postauksen: tarkastelussa on nimittäin itsepuristetun mehun hinta.

Meidän perheessä aamun mehu puristetaan usein tuoreena ja eräänä aamuna rupesimme miettimään, että mitäköhän se lysti oikeasti maksaa. Hetken asiaa pähkäiltyämme totesin, että asia on kohtuu helposti selvitettävissä. Tuumasta toimeen siis!

Itsepuristettu mehu / Hannan soppa

Itsepuristettu mehu / Hannan soppa

Itse en jaksa hirveästi mehuilla hifistellä, joten valitsinkin testiä varten hyvän perusmehun: appelsiinia, porkkanaa ja sitruunaa. Raaka-aineita meni järjestyksessä 1198g, 516g ja 125g. Tästä määrästä puristui mehua vajaa litra, 920ml. Päivän hinnat olivat appelsiinille 1,15/kg, porkkanalle 1,49/kg ja sitruunalle 2,58/kg. Elon laskuopilla kannullisen hinnaksi tuli siis 2,47 euroa (2,68 euroa/litra).

Itse olin yllättynyt, kuinka halvaksi mehu tuli. Hintahan on ihan verrattavissa kaupan valmismehuihin. Kun tähän lisätään vielä se, että usein ostamme mehuihimme vartavasten vain yhden raaka-aineen ja sekaan puristamme mitä kaapissa milloinkin on niin ei hinta päätä huimaa. Kaikki mehustelemaan siis!

Itsepuristettu mehu / Hannan soppa

tsekkaa myös:

More about Jaakko

8 Comments

  1. Mä olen niin koukussa mehuihin. Välistä on noita hedelmiä niin hyvässä tarjouksessa, että niitäkin kannattaa hyödyntää.

  1. Millä te puristatte mehut? Vai löytyykö historiikista aiheesta jo postaus? Tällänen perässähiihtäjä kun oon, niin oon vasta nyt alkanut kiinnostua ko. touhusta. Joku härveli siihen tarttis kuitenkin kai hankkia?

   1. Joo härvelin tarvii! :)

    Meillä on tommonen Wilfan Juicemaster perusprässi. Verkkokaupasta 129€. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19590/dqrmr/Wilfa-Juicemaster-tuoremehuprassi-alumiini

  1. Oho, olisin minäkin ajatellut puuhan olevan kalliimpaa :) Mehulinko on listalla, voi kun pian saisi :)

   1. Joo! Hinta todellakin yllätti positiivisesti. Pienen alkupanostuksenhan siihen joutuu tekemään hankkimalla prässin/lingon.

  1. Tää olikin ihan kiinnostava! Hankittiin äskettäin eka mehulinko ja nyt on hetki pyöritelty päässä, että mitähän se mehulitra tulee maksamaan. Nyt ei tarviikkaan ite laskee, hah! :)

  1. Olipa kiinnostava postaus. Meidän perheeseen tulee pian mehulingon ja nyt innostuin vieläkin enemmän asiasta!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *