ERILAISET TOASTIT

Jaakko tässä taas moi! Viime aikoina vastuu aamupalasta on pääasiassa ollut mulla – kahdesta sattuneesta syystä. Isyyslomalla aamut ovat olleet kolmen ruokalajin varassa: pöydässä ovat vuoroin olleet puuro, jugurtti tai ruisleivät. Hyvät ja helpot ideat, millä tätä pyhää kolminaisuutta saisi rikottua, ovat siis enemmän kuin tervetulleita.

Yksi tälläinen idea löytyi Avaruusasemalaisten paahtoleipäkupeista. Idea on simppeli: Ohuiksi kaulitut paahtoleivän palat muffinssivuokaan ja täytteet päälle. Oli pakko kokeilla! Alkuperäisestä reseptistä poiketen leikkasin leivistä vain reunat pois (vrt. pyöreä muotti) ja iskin kaulittuna vuokaan. Täytteet vaihdoin myös aamupalapöytään hieman perinteisemmiksi: muna, pekoni, tomaatti, sekä ruohosipuli.

Hannan soppa / Erilaiset Toastit

Erilaiste Toastit / Hannan soppa

ERILAISET AAMUPALATOASTIT 

6 kpl

*

6 paahtoleivän palaa

6 kananmunaa

6 siivua pekonia

1 tomaatti

ruohosipulia

suolaa ja pippuria

voita

 

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja kauli ohuiksi siivuiksi. Voitele muffinssivuoka ja asettele leivät vuokiin. Sivele leipien sisäpuoli voisulalla. Esipaahda uunissa 200 asteessa n. 5 minuuttia.

Silppua pekoni pieniksi paloiksi ja esipaista pannulla ja siivuta tomaatti. Riko esipaahdettuihin toasteihin kananmunat, ripottele päälle pekoni ja lisää tomaattisiivu. Paahda uunissa maun mukaan n. 7-10 minuuttia, riippuen kuinka kovaksi haluat munat.

Viimeistele ruohosipulilla, pippurilla ja suolalla.

 

More about Jaakko

3 Comments

    1. Jaakko, nuo näyttää niin täydellisiltä!

      -Heidi
      http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    1. Tässä on sellaista tuunaamisen meininkiä että on ehdottomasti pakko kokeilla. Täytyy vaan funtsia siitä lakto-ovo versio.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *