MAMA’S NIGHT OUT // HILTON HELSINKI STRAND

15/05/2017

Hilton Helsinki Strand / Hannan soppa

Muutamia viikkoja sitten järjestettiin What’s Cooking Helsinki, jossa vierähti päivä mukavasti blogikollegoiden kanssa kokkausnäytöksiä seuraten, kuulumisia vaihdellen ja (tietenkin) syöden. Edellisvuoden viimeiseen bussiin kesken illallisen juoksemisesta oppineena varasin tällä kertaa hotellihuoneen ja päätin samalla nauttia ansaitusta äiti-ihmisen vapaaillasta. Ja yöstä. Pehmeissä hotellilakanoissa ilman yöherätyksiä ja ennen aamuseiskaa ylös kampeavia taaperoita. Hotelliksi valikoitui Hakaniemen rannassa sijaitseva Hilton Helsinki Strand, jossa vierailin nyt yöpyjänä ekaa kertaa. 

Hotellin baarissa (ravintola BRO) olin aiemminkin käynyt drinksuilla ja tällä kertaa nautimme siellä yömyssyt Kokkipottilan Hannelen kanssa ennen pehkuihin painumista. Hyvä palvelu ja mielenkiintoiset cocktailit – ei yhtään pöllömpiä tekijöitä hotellivalintaa pohtiessa.

Hilton Helsinki Strand / Hannna soppa

Hilton Strand / Hannan soppa

Eihän tällaisilla pikapyrähdyksillä kauheasti ehdi aikaa siellä huoneessa viettämään. Tällä kertaa checkasin sisään nopsaan ennen illallista, vaihdoin vaatteet ja riensin takaisin Teurastamolle. Mutta onneksi illallinen oli aika nopeasti ohi, joten olimme yömyssyillämme hyvissä ajoin ja täten hipsin takaisin hotellihuoneeseeni reippaasti ennen puolta yötä. Rakastan kylpyammeita enkä taatusti jätä mahdollisuutta käyttämättä, jos sellainen eteeni tulee, niinpä nautiskelin vielä kuumasta keskiyön vaahtokylvystä ja minibaarin skumpasta.

Sänky oli hyvä, lakanat pehmoiset eikä huoneeseen kuulunut mitään ääniä mistään. Erittäin makoisat unet siis.

Hilton Strand breakfast / Hannan soppa

Hilton Strand aamiainen / Hannan soppa

Aamupala teki vaikutuksen. Hyvää kahvia (myös erikoiskahveja koneesta sekä runsas valikoima teetä), paljon vihanneksia ja hedelmiä ja tietysti perinteiset makkarat, pekonit, munaruoat, leipävalikoima ja leikkeleet. Myös kansainvälisempiä ruokia, kuten paistettuja nuudeleita, oli tarjolla. Reilu vuosi sitten remontoitu ravintolasali on tyylikäs ja avara, erityisesti pidän salin tapetoidusta katosta. 

Yhden hengen yöpyminen aamiaisineen maksoi noin sata euroa, kun buukkasin huoneen erään hotellipalvelun kautta. Tässä kyllä sai rahoilleen vastinetta ja yövyn Hilton Helsinki Strandissa mielelläni toistekin.

*

HILTON HELSINKI STRAND

John Stenbergin ranta 4, Helsinki