ALL ALONE IN FRYYSARINRANTA

13/08/2017

Fryysarinranta / Hannan soppa

Minulla oli pari viikkoa sitten hieman luppoaikaa kuvausten jälkeen Porvoossa ja pieni nälkä kurni vatsanpohjassa. Päätin taltuttaa sen yhdessä vanhan kaupungin ihanista kesäravintoloista, joissa olen ehtinyt käymään tänä kesänä aivan harmillisen vähän. Paikaksi valikoitui Fryysarinranta, ravintola, josta olin kuullut paljon hyvää, mutta jossa en ollut aiemmin käynytkään.

Fryysarinranta sijaitsee joen varrella ja sen kuvauksellinen terassi on suosittu ruokapaikka. Olin itse liikenteessä varsinaisten lounas- ja illallisaikojen välissä, ja sainkin nauttia ruokahetkestäni melko tyhjällä terassilla. Sisällä vanhassa ranta-aitassa on suunnilleen yhtä paljon asiakaspaikkoja kuin terassillakin. Palvelu oli ripeää ja ystävällistä, viihdyin ravintolassa oikein kivasti yksinäni, mutta voisin hyvin kuvitella tulevani tänne myös romanttiselle illalliselle tai koko perheen kanssa syömään. En muuten aiemmin ollenkaan tykännyt käydä yksin ravintoloissa, mutta lasten saannin jälkeen näistä hetkistä on tullut niin harvinaista herkkua, että nautin yksin syömisestä hirmuisesti.

Porvoon etanat / Hannan soppa

Alkuun otin todellisen klassikon, Porvoon etanoita valkosipuli-roquefortvoissa. Ja lasillisen roseeviiniä, oli nimittäin samalla eka (ja vika?) terassilla istuminen tänä kesänä. Naureskelin ensin leipäkorin sisällön suuruutta, mutta aika tehokkaasti sain useamman siivun leipää tuhottua etanoiden herkkuvoissa dippaillen.

Alkuruoan jälkeen söin pienen vuohenjuustosalaatin, joka tarjoiltiin hauskasti lasipurkista. Rapeapintaisen vuohenjuuston alta löytyi salaattia, grillattuja kasviksia ja mainion makuista kastiketta. Pieni salaatti oli tosiaankin pieni, joten suosittelen valitsemaan muutaman euron kalliimman ison annoksen, jos on nälkä. Minun olotilaani tämä pieni versio oli juuri sopiva etanoiden ja leipäkasan jälkeen.

Fryysarinranta on auki kesäisin vapusta elokuun loppuun, eli vielä ehtii nauttimaan maisemista ja hyvästä ruoasta. Talvikaudella ravintola palvelee tilauksesta.

Lisää Porvoo-aiheisia postauksia löydät Porvoo-tägin alta.

Fryysarinranta / Hannan soppa

Fryysarinranta / Hannan soppa

id_fryysarinranta / Hannan soppa

FRYYSARINRANTA

Jokikatu 20, Porvoo

nettisivut