Baingan Bharta eli munakoisocurry

07/01/2011

Niinhän se on, että tammikuussa alkaa aina uusi terveellinen elämä. Niin täälläkin. Ainakin viimeistään loppiaisen jälkeen.

Suunnittelin kovasti kasvistammikuun viettämistä, mutta sunnitelma kaatui jo suunnitteluvaiheessa. Jonkun kuukauden kyllä tänä vuonna aion viettää lihattomasti, se on uuden vuoden lupaukseni. Ilmankos-projektin järjestämään Lihaton tammikuu-tempaukseen on Facebookissa lähtenyt mukaan jo melkein 10500 henkeä, vautsi ja jee.

Lihattomaan kuukauteen sopiva järjettömän hyvä munakoisoresepti olis sitten tässä. Oikeesti me tehtiin tätä jo joulukuussa, ja oikeesti me ei enää tässä uudessa terveellisessä elämässä tollasia riisejä syödä, mutta senhän voisi korvata vaikka kukkakaalileikkiriisillä.

Resepti on alunperin Allrecipes-sivustolta, jossa on muuten varsin kätevä reseptin koko- ja tilavuusmuunnin reseptin yhteydessä.

munakoisocurry

Munakoisocurry

2:lle

 

1 pienehkö tai ½ suurehko munakoiso

1 rkl öljyä

½ tl juustokuminan siemeniä

½ iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 tl raastettua inkivääriä

1 tl curryjauhetta

1 tomaatti

1 dl maustamatonta jogurttia

1-2 pientä tulista chiliä

suolaa

reilusti tuoretta korianteria

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Iske munakoison kuoreen haarukalla muutamia reikiä ja paahda uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pehmeä. Anna jäähtyä ja leikkaa suupalasiksi.

Kuumenna öljy pannulla. Freesaa öljyssä ohueksi siivuiksi leikattua sipulia ja juustokuminan siemeniä parin minuutin ajan. Lisää hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, curryjauhe sekä kuutioitu tomaatti ja freesaa vielä minuutti. Sekoita sitten joukkoon jogurtti, munakoiso ja oman maun mukaan hienonnettua chiliä. Mausta suolalla. Anna muhia kannen alla viisi-kymmenen minuuttia. Lopuksi sekoita joukkoon hienonnettua tuoretta korianteria ja tarjoile riisin, naan-leivän tai vaikka kukkakaaliriisin kera.