MEAT FREE MONDAY: tofurullat

04/11/2013

Mun lempityöpäivät on tiistai ja torstai, sillä niinä päivinä saa lounaaksi rullia. Marko ja Tiina Laasonen työstävät keveitä ja freesejä vietnamilaisia kevätrullia Rulla-ravintolassaan ja toimittavat niitä myös meille Anton&Antoniin myyntiin pari kertaa viikossa.

Mutta aina ei jaksa venata tiistaihin ja joskus tekee mieli askarrella rullia ihan ite. Muutaman enemmän tai vähemmän epäonnistuneen kokeilun jälkeen kelpuutin tämän kertaiset rullat blogiin asti, mutta yhä on tekniikassa kehitettävää. Harjoitus varmasti tekee mestarin.

Tofurullat / Hannan soppa

Tällä kertaa rullien täytteeksi päätyi laiskasti Jalotofun valmiiksi marinoitua tofua (jonka sain vielä bloggaamista odottavasta Jalotofuillasta), mutta mikään ei estä hoitamasta marinoimishommia itsekin. Loraus soijaa, tilkkanen limen mehua sekä vähän hienonnettua valkosipulia ja tofu sinne lillumaan pariksi tunniksi.

Vietnamilaiset kesärullat / Hannan soppa

Dippikastikkeet tein aikalailla suoraan Kauhaa ja rakkautta -tyyliin. Osoittautuivat ihan kreisihyviksi.

tofurullat / Hannan soppa

TOFURULLAT

n. 20 kpl

*

n. 20 riisipaperiarkkia

1 pkt (marinoitua) tofua

1 porkkana

½ kurkku

keitettyä (riisi)nuudelia

tuoretta minttua

tuoretta basilikaa

tuoretta korianteria

tuoretta rucolaa

Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi ja poikittain puoliksi. Kuumenna pannulla tilkka (kookos)öljyä ja paista tofuviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.

Keitä nuudelit kypsiksi, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä odottamaan.

Kuori porkkana ja leikkaa se kolmeen osaan ja suikaleiksi. Leikkaa kurkku pariin pätkään, kaavi pois siemenet ja leikkaa suikaleiksi.

Laita isoon kulhoon vettä ja upota riisipaperi sinne yksi kerrallaan. Yhden paperin pehmenemiseen menee aikaa noin yhden rullan tekemisen verran. Kun paperi on pehmennyt, levitä se leikkuulaudalle ja kasaa täyteaineet alareunaan: tofua, nuudeleita, reilusti rehuja. Kääräise sitten alareunasta paperia täytteiden päälle, sitten reunat keskelle ja rullaa koko komeus kiinni melko tiukkaan pakettiin. Kun kaikki rullat ovat valmiita, tarjoile ne mielellään samantien dippikastikkeiden kera.

~

PERINTEINEN RULLADIPPI

*

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 pieni tulinen punainen chili hienonnettuna

1/2 limen mehu

1 rkl (kookos)sokeria

1 tl riisietikkaa

2 rkl vietnamilaista kalakastiketta

1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

~

MAAPÄHKINÄVOIDIPPI

*

4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita

2 rkl hoi sin -kastiketta

2 rkl sokeria

1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

***

Kuvat by Jaakko