KOTIÄIDIN NOPEAT: VEGAANINEN SAVUTOFUKIUSAUS

09/01/2018

savuotfukiusaus / Hannan soppa

Nyt seuraa keittiötunnustuksia. Lasten syntymän jälkeen nimittäin vanha “minä-kyllä-kuorin-ja-suikaloin-itse-perunani” -Hanna on kuin varkain vaihtunut “oi-kuinka-rakastankaan-näitä-käteviä-pakasteperunasuikaleita” -Hannaan. Ei niistä mitään gourmeeta saa aikaan, mutta ihan pätevää arkiruokaa ja mikä tärkeitä – lapset rakastavat niitä. Myös hiiren annoksia tavallisesti syövä Olga kauhoo perunasipulisekoituksesta tehtyjä ruokia suuhunsa aivan hurjia määriä. Täytyy myöntää, että myös tämä foodie-äitikin on tykästynyt erilaisiin kiusauksiin, kunhan niiden kanssa on tarjolla reilusti etikkapunajuuria ja venäläisiä suolakurkkuja.

Savutofukiusaus on koko meidän jengin uusi suosikki. Se syntyy hyvin vähällä vaivalla ja uppoaa skideille saletisti. Voit valmistaa sen toki muustakin tofusta, mutta savutofu on oma suosikkini ja se tuo kiusaukseen mahtavaa makua. Kiusaukseen tulee myös ravintohiivahiutaleita, joista tulee myös tosi tosi hyvää makua – mutta voit jättää ne poiskin niin halutessasi.

savutofukiusaus / Hannan soppa

Tofukiusauksen reseptin nappasin Vege it! -blogista, josta olen bongannut monta muutakin mainiota skideille maistuvaa reseptiä. Tuplasin tosin peruna-sipulisekoituksen määrän, sillä yksi pussi ei olisi riittänyt meille millään. Kannattaa liittyä myös Vege it! -mimmien ylläpitämään Vegaaniruokaa lapsille FB-ryhmään, jos olette vegeperhe tai jos ja kun kasvisruoan osuuden lisääminen on perheessänne ajankohtaista. Ryhmässä on paljon hyviä ruokavinkkejä sekä paasaamatonta ja hyväntuulista keskustelua.

savutofukiusaus / Hannan soppa

SAVUTOFUKIUSAUS

Helppo kiusaus syntyy vegaanisesti savutofusta ja kaurakermasta. Tästä määrästä riittää noin 4-6:lle - nälkätilanteesta riippuen!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkausaika 50 minutes
Valmistusaika 1 hour

Raaka-aineet

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta
  • 300 g savutofua
  • 3/4 dl ravintohiivahiutaleita
  • 2 tl kuivattua (sitruuna)timjamia
  • suolaa & mustapippuria
  • 4 dl kaurakermaa
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi savutofu. Sekoita voidellussa uunivuossa tofusuikaleet ja peruna-sipulisekoitus. Mausta kiusaus ravintohiivahiutaleilla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kaurakerma. Paista kiusausta 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.

  2. Ripottele valmiin kiusauksen päälle tuoretta hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile kiusaus etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki