kesän paras leipä

Koska olette viimeksi syöneet ranskanleipää? Emmiekää muista! Sellaisen kuitenkin kahmaisin kainalooni kotikotona viimeksi käydessäni ja työstin siitä herkullisia täytettyjä leipiä iltapaloiksi.

Ystäväni oli lapsena kirjoittanut siskonsa runovihkoon aiheeseen sopivan runon:

”Toivon sulle ukkokullan, pyöreän kuin ranskanpullan”

Aika söpöä, eikö :) Runon viereen oli myös piirretty asiaa ilmentävä kuva.

Tämän parhaista parhaimman täytetyn leivän sisään tuli Kolatun Chevreä, jota saa ostaa ainakin Eat&Joy Maatilatorilta. Olettekos muuten jo kuulleet jogurttiskandaalista? Saa nähdä miten Ahon jogurtin käy.

Mutta leipäasiaan.

Täytetty kesäleipä

1:lle

*

nälkään sopiva pala ranskanleipää

pestoa

vuohenjuustoa siivuina

tomaattia siivuina

kevätsipulin vartta hienonnettuna

balsamicosiirappia

Leikkaa leipä halki ja koverra hieman sisusta halutessasi. Aseta leivät pellille ja paahda uunivastuksen alla uunissa hetki. Voitele leivät pestolla ja aseta päälle vuohenjuustosiivuja, paahda lisää kunnes juusto hieman sulaa.

Mausta molemmat leivänpuoliskot balsamicosiirapilla. Levitä alakanniskalle tomaattisiivuja ja kevätsipulisilppua ja kumoa yläkansi päälle. Namnamnautiskele!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

1 Comment

    1. Hei!
      Kiitos ihanista paketeista! Olin tosiaan viime viikon reissussa ja nyt vasta pääsin päivittämään paketin blogiini, hain sen kylläkin jo heti maanantaina kotiin tultuani :) Olen blogissasi vieraillut aina silloin tällöin ja tulen vierailemaan jatkossakin :) Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *