Joulumaa löytyy sydämestä. Ja Sipulista.

22/12/2012

Kaikkien vapaapäivien pitäisi olla kuten viime sunnuntai: heräisi hyvin levänneenä, joisi rauhassa aamukahvia, näkisi kivoja kavereita pitkin päivää, söisi hyvin ja rentoutuisi illalla kotona viltin alla kissat kainalossa huonoja telkkariohjelmia katsellen.

kuva(42)

Päivän kohokohtana toimi joululounas ravintola Sipulissa vanhojen kamujen kera. Sipuli on sellainen paikka, missä on aina pitänyt käydä, muttei vaan ole saanut aikaiseksi. Ystävälläni sattui olemaan joulubuffaan ’kaksi yhden hinnalla’ -tikettejä, jotenka pöytä varattiin ja lounasta nautittiin.

Joulumaa tarjosi erinomaiset alku- ja jälkiruokapöydät, kehnonpuoleiset kinkut ja laatikot ja ihan ookoot pääruoat. Joulubuffettien hinnat ovat viime vuosina hieman karanneet käsistä: 55 euroa on kova hinta kuitenkin aika perusnoutopöytämeiningistä. Puoleen hintaan toki loistodiili.

enempää ei mahtunut

Alkuruokapuolen helmiä olivat sokerisuolattu härän ulkoseläke, paahdetut juurekset Peltolan Bluella sekä tietenkin mäti, tosin punasipulit oli takanani ruokajonossa seisseen entisen Perhon kylmäkköopettajan sanoin kirveellä hakattuja. Pääruokapuolella lisukkeet – kanelilla maustetut bataattikuutiot sekä haudutettu punakaali – sekä haudutettu siika veriappelsiini-voikastikkeella olivat maukkaita, sen sijaan paahdettu vasikan entrecote oli aika mauton esitys. Jälkkäripöydän äärellä meinasi taas lähteä mopo käsistä: sacherkakku oli herkkua, samoin mangomousse, eikä lakritsavanukkaastakaan pahaa sanaa ole sanottavana.

sipulissa

Sipulin Joulumaa on tarjolla viimeistä kertaa 22.12.12, mutta kannattaa painaa se mieleen ensi vuotta ajatellen. Sipuli on ihanan tunnelmallinen ravintola, jossa täytyy ehdottomasti käydä syömässä a la carteakin.