Joulukarkkipaja esittää: Church windows ja tyrnitryffelit

karkkilaatikot

Viime joulun karkkipajassa valmistui Nigellan voittamattomien maapähkinävoikuppien lisäksi church windowseja ja tyrnimarjaisia suklaatryffeleitä.

Kirkon ikkunoita apinoivasta ulkonäöstään nimensä saaneet namut ovat suklaata ja vaahtokarkkia, mukaan voi halutessaan rouhia pähkinääkin. Tryffelit tehtiin suklaa(kin)guru-seikkailubloggari Aleksin reseptiä mukaillen, lisättiin vaan massaan hieman tyrnilikööriä ja pyöriteltiin pallerot tyrnirouheessa sekä vähennettiin suklaan määrää Aleksin neuvosta.

Tämän vuoden karkkipaja järjestettiin viime perjantaina, lupaan teille makeita juttuja vielä ennen joulua!

Church Windows
(resepti allrecipes.com)
100 g voita
250 g tummaa suklaata
280 g pieniä värikkäitä vaahtokarkkeja
Sulata voi vesihauteessa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä, lisää sitten vaahtokarkit ja sekoita keveästi.
Levitä seosta voipaperille ja kääri tiukalle rullalle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa siivuiksi.

Tyrnitryffelit
vajaa 1 dl kuohukermaa
tilkka tyrnilikööriä
100 g voita
340 g tummaa suklaata
tyrnijauhetta
Keitä kerma ja voi keskenään ja kaada paloitellut suklaan päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää tilkka tyrnilikööriä (sinulla pitäisi siis olla yhteensä 1 dl nestettä – kermaa ja likööriä). Anna massan jäähtyä kiinteäksi, pyörittele pieniä palloja ja pyörittele pallot tyrnijauheessa. Säilytä jääkaapissa, mutta ota ennen syömistä huoneenlämpöön.

paketit

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *