CHIA-SIEMENMANIA

18/04/2014

Olen tällä hetkellä aivan hullaantunut chia-siemenistä. Nuo pienet taianomaiset pallerot sisältävät hurjan määrän kuitua, proteiinia ja omega-3-rasvahappoja. Chia-siemeniä on tutkittu kakkostyypin diabeteksen hoitokeinona lupaavin tuloksin – ne hidastavat ravinnon hiilihydraattien muuttumista glykoosiksi, mikä on hyvä uutinen myös painoaan tarkkaileville. Detoksaajat ilahtuvat kuullessaan chia-geelin sitovan itseensä kuona-aineita ja edistävän suoliston toimintaa.

Törmättyäni tähän chia-reseptiin Uusia Tuulia -blogissa laitoin siemenet samantien turpoamaan. Voit käyttää maapähkinävoin sijaan jotain muutakin pähkinävoita, samoin mantelimaidon asemasta käy muutkin kasvimaidot. Lopputulos on herkku, jota passaisi tarjota jälkkäriksikin!

Sitäpaitsi chia-vanukkaan sammakonkutumainen rakenne on ihan omiaan pääsiäisnoitien välipalaksi!

chia-banaanivanukas / Hannan soppa

 

CHIA-BANAANIVANUKAS

1-2:lle

*

3 rkl chia-siemeniä

1 rkl maapähkinävoita

3 dl mantelimaitoa

ripaus vaniljajauhetta

1 banaani

pakastemarjoja (esim. puolukoita)

tippa hunajaa

 

Sekoita keskenään chia-siemenet, maapähkinävoi ja kasvimaito. Siirrä jääkaappiin hyytelöitymään tunniksi tai vaikka yön yli.

Muussaa banaani haarukalla ja sekoita chia-vanukkaaseen.

Laita kulhon pohjalle mieluisa määrä marjoja, töräytä hunajaa makeutukseksi ja lusikoi vanukas päälle. Koristele esim. pakastekuivatuilla vadelmilla.