Päärynäinen naurissosekeitto

20/04/2011

Kevät on yllättänyt tänä(kin) vuonna meikäläisen. Yhtäkkiä olinkin kavereideni mielestä supernolo pitkissä kalsareissani ja kieltämättä alkoi jo olemaan aika kuuma. Luotetaan nyt siihen kuitenkin, että muutamia synkeitä sadepäiviäkin vielä tulee, jolloin ei voi muuta kuin laittaa keittokattilan tulille ja nauttia höyryävää soppaa viltin alla hömppäkomedioita katsellen.

Ihastuin ajatukseen tästä keitosta heti siihen törmättyäni She Eats Bears-blogissa. Päärynäinen naurisvelouté kuulostaa jo hienoimmillakin illallisilla tarjotulta alkukeitolta, eikö? Päärynät eivät sinäänsä maistu lopputuloksessa, mutta tuovat sosekeittoon hauskaa pureskeltavuutta ja hentoista makeutta.

Paarynainen_nausriskeitto

Päärynäinen naurissosekeitto
4:lle
kunnon nokare voita
1 sipuli
2 porkkanaa
2 naurista (4, jos kovin pieniä)
2 päärynää
1 tl kuivattua timjamia (tai pari tuoretta oksaa)
1-2 l lientä (kana- tai kasvis)
2 dl kermaa
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele kasvikset ja päärynät. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa sipulia muutama minuutti. Lisää sitten porkkanat ja freesaa taas muutama minuutti. Lisää sitten naurispalat, päärynät ja timjami ja freesaa muutama minuutti lisää. Kaada kattilaan lientä niin paljon, että kasvikset peittyvät ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta. Lisää lopuksi kerma ja mausteet ja kuumenna tarvittaessa.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.