Misokeitto ihmenuudeleilla ja bataatilla

05/03/2012

Ei tästä kovin kauaa ole, kun kuulin ihmenuudeleista ystävältäni. Miten raaka-aine, jota japanilaiset ovat syöneet rapeat 2000 vuotta, on voinut jäädä minulta totaaliseen pimentoon?

Shirataki-nuudelit on valmistettu konjac-kasvin juuresta, ja sitä pidetään nolla-kaloriruokana (ihan niinkuin silmät kiinni syötyä jäätelöäkin!!), sillä se ikäänkuin vain pujahtaa ruoansulatuksen läpi putsaten samalla elimistöä kuona-aineista. Shirataki-nuudeleista n. 97 % on vettä ja loput lähinnä kuitua. Nuudelit eivät itsessään maistu oikein miltään, mutta imevät makuja itseensä ympäriltään, jonka takia ne soveltuvat mainiosti keittojen joukkoon. Rakenteltaan ne ovat melko sitkeitä ja kumimaisia, en sitten tiedä miten reagoivat pidempään keitettäessä. Etenkin karpit ovat löytäneet tämän hiilarittoman nuudelin ja Tokyokanissa on hyllyt jatkuvasti tyhjänä. Miracle nuudeleita voi myös tilata esim. Hiilariton.fi -verkkokaupasta.

Ihkaensimmäiset ihmenuudelini tungin misokeiton joukkoon, jonne pääsivät myös bataatti ja jättiherkkusieni. Vallan maukasta.

CR257447

Misokeitto ihmenuudeleilla ja bataatilla
2:lle
0,5 l vettä
2 rkl misotahnaa
2 valkosipulin kynttä
1-2 pientä tulista chiliä
1 cm tuoretta inkivääriä
1 rkl luomukasvisliemijauhetta
1 bataatti
1 jättiherkkusieni (tai muutama tavallinen)
400 ml kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
(aoijaa, suolaa ja sokeria)
150 g shirataki-nuudeleita (tai muita kypsiä nuudeleita oman maun mukaan)
1 rkl sesamöljyä
Mittaa kattilaan vesi, misotahna, hienonnetut valkosipulin kynnet, chilit ja inkivääri sekä kasvisliemijauhe. Kiehauta ja lisää kuorittu ja kuutioitu bataatti sekä viipaloitu herkkusieni ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia tai kunnes bataattikuutiot ovat sopivan kypsiä. Hio maut kohdalleen kalakastikkeen, limen mehun ja mahdollisesti soijan tai suolan ja sokerin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon valutetut ja huuhdellut shirataki-nuudelit (tai kypsennetyt muut nuudelit). Jaa keittokulhoihin ja viimeistele annokset sesamöljylorauksilla. Pinnalle passaisi myös sirotella hienonnettua tuoretta korianteria ja minttua.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.