MEAT FREE MONDAY: Kiinalainen sienikeitto suan la shan zhen tang

16/12/2013

Koitappa sanoa tämän keiton nimi nopeasti monta kertaa peräkkäin. Tai edes kerran.

Ankerias Vipusen blogattua kiinalaisesta sienikeitosta lokakuussa, piti mun suunnata Hämeentien etnosuoralle kuivattuja liljankukkia ja Chinkiang-etikkaa ostamaan, mutta niin se aika vaan mennä hurahti eikä näitä taianomaisia raaka-aineita ruokakomerooni tyhjästä ilmestynyt. Sitten kun lopulta muistin, ehdin ja jaksoin asian hoitaa, tajusin kotiin tultuani unohtaneeni sen etikan. Päätin antaa sen olla haittaamatta – sitäpaitsi google kertoi tumman balsamicon ajavan kyllä asian.

Korvasin alkuperäisen ohjeen lihaliemen vedellä ja ruokalusikallisella Lantbuljongia, autenttisen reseptin perässä kannattaa suunnata Ankeriaan blogiin.

Sopasta tuli todella hyvää ja todella erilaista. Ehkä myös todella erikoista. Vielä parempaa se oli seuraavana päivänä uudelleenlämmitettynä.

Kiinalainen sienikeitto / Hannan soppa

 

KIINALAINEN SIENIKEITTO

suan la shan zhen tang

4:lle

*

1 l kasvislientä

6 kuivattua siitakesientä

n. 5 dl pakastettuja suppilovahveroita

kourallinen kuivattuja liljankukkia

sentin pätkä inkivääriä

300 g tofua *

2 rkl vaaleaa soijakastiketta

0,5 rkl tummaa soijakastiketta

suolaa

valkopippuria

2,5 rkl tummaa balsamicoa

Kaada kuivattujen sienien ja liljankukkien päälle lämmintä vettä ja anna turvota tunnin ajan. Nouki sienet ja kukat vedestä ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Lisää liotusveteen sen verran kasvis(tai liha)lientä, että saat yhteensä litran nestettä.

Silppua inkivääri ja kuutioi tofu.

Wokkaa inkivääri nopeasti pannulla ja lisää sienet. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kaada sitten liemi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan keittoon tofukuutiot, keitä muutama minuutti.

Mausta keitto soijakastikkeilla, reilulla ripauksella suolaa, ronskilla määrällä valkopippuria ja balsamiviinietikalla.

* Käytin Jalotofulta saamaani maustamatonta tofua

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.