NAISTENPÄIVÄ – OIKEUKSIA JA SUKLAAKAKKUA!

05/03/2017

Maapähkinävoi-suklaakakku / Hannan soppa


Kaupallinen yhteistyö: Pirkka

Tämä maapähkinävoi-suklaakakku on omiaan juhlistamaan naistenpäivää. Postaus on osa yhteistyötäni Pirkan kanssa.

Naistenpäivää on juhlittu maaliskuun kahdeksantena päivänä 1900-luvun alkupuolelta asti. Vuonna 1975 Yhdistuneet kansakunnat vahvisti päivän vieton ja samalla päivä nimettiin Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päiväksi. Päivän perimmäisenä tarkoituksena on edistää naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia osallistua poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin prosesseihin. Monessa maassa naistenpäivä on kansallinen juhlapäivä ja täällä Suomessakin on ollut tapana, että tuolloin miehet kunnioittavat vaimojaan, äitejään, tyttäriään ja muita läheisiä naisia kukilla tai muulla pienellä lahjalla.

maapöhkinävoi-suklaakakku / Hannan soppa

Kukat nyt ovat aina tervetullut yllätys, myös Naistenpäivänä. Ja mielellään sitä naisten saavutuksia juhlistaa myös vaikka tuhdilla suklaakakulla ja rauhallisella kahvihetkellä!

Maapähkinävoi-suklaakakku on todellinen herkkukakku, jossa ei kuitenkaan ole kauheasti sokeria. Suklaa toki sitä sisältää, mutta muuten kakku on makeutettu ihanan aromaattisella Pirkka avokadohunajalla. Samaa hunajaa löytyy myös kuorrutuksesta ja se on siitä mainio tuote, että voimakas maku ei pääse katoamaan suklaisuuden alle. Kakku saa pientä purutuntumaa crunchysta maapähkinävoista. Samaa voi käyttää myös koristeluun, mutta sileämpi lopputulos syntyy smoothista maapähkinävoista.

Mitäpä siis jos yllättäisit elämäsi naiset tänä vuonna suklaakakulla!

maapähkinävoi-suklaakakku / Hannan soppa

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKAKKU

*

450 g tummaa suklaata

225 g voita

1 dl maapähkinävoita (Pirkka peanut butter crunchy)

0,25 dl hunajaa (Pirkka avokadohunaja)

8 kananmunaa

voita voiteluun

päälle:

85 g tummaa suklaata

0,75 dl kuohukermaa

0,25 dl hunajaa (Pirkka avokadohunaja)

0,75 dl maapähkinävoita (Pirkka peanut butter smooth)

 

Pingota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat huolella. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Mittaa suklaa, voi ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi ja suklaa sulaa. Sekoita joukkoon hunaja. Anna jäähtyä. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeiksi monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Sekoita suklaaseos munavaahdon joukkoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liian voimakkaasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä aavistuksen raa’aksi. Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja. Kaada seos kakun päälle. Laita maapähkinävoi pursotuspussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Purista maapähkinävoita ohuiksi viivoiksi kakun päälle ja vetele siitä hammastikun tai haarukan avulla kierteitä kakun pinnalle.

Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

***

Yhteistyössä Pirkka