Lumoudu granolasta

10 suomalaista ruokabloggaajaa sai kutsun osallistua Lumoudu kaurasta -hankkeen kaurahaasteeseen. Tässä sitä sitten ollaan pohdittu omaa kaurasuhdetta ja koitettu keksiä uusia jänskiä tapoja kauran käyttöön. Puurohan on kaikille tuttu, itselleni kelpaa raaka-sellainen tai äidin pitkään hauduttama. Kauramaitokin on minulle tuttu smoothien lantrinki. Kaurajogurteista en ole oikein innostunut. Hienoa on kuitenkin, että maidottomia tuotteita on valittavana laajempi skaala kuin pelkkää soija-sitä ja soija-tätä. Kotimaisuus on aina plussaa.

Joskus aamuisin sitä kaipaa mahan täytteeksi jotain suussa rouskuvaa. Mysli oli juuri päässyt loppumaan ja törmäsin Tastespotting-kierroksellani The Copycat Cookin tahini-granolaan. Tässä mun versioni, goji-marjat voi hyvin korvata jollain muulla kuivatulla marjalla (tai lisätä rusinoiden määrää), itse olen tykästynyt niiden omintakeiseen makuun. Ja ovathan ne terveellisiä kuin mitkä! Selvitettäköön vielä, että kaurat sain haasteen myötä ilmatteeksi, muut granolan ainekset on itse ostettu.

granola

Kaura-tahinigranola
1 pieni purkillinen
2,5 dl suuria kaurahiutaleita
2 rkl tahinia
3 rkl hunajaa
kanelia
1 rkl miedon makuista öljyä
½ dl rusinoita
½ dl goji-marjoja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään tahini, hunaja ja öljy. Sekoita se kaurahiutaleiden joukkoon, mausta maun mukaan kanelilla. Levitä seos uunipellille leivinpaperille ja paista noin puoli tuntia, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä, granola rapsakoituu jäähtyessään. Sekoita rusinat ja gojit joukkoon ja säilytä ilmatiiviissä purkissa. Herkuttele vaikka aamupalana jogurtin kera.

LK_kaurahaaste_2012_logo

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *