Kesän parhaat porkkanat

20/07/2013

Kesän parhaan lisukkeen resepti löytyi kesän parhaasta keittokirjauutuudesta. Sasu Laukkosen (Chef&Sommelier) ja Mariaana Nelimarkan Vihreä pöytä on kaunis ja kattava kasviskeittokirja, josta tulen varmasti kokeilemaan vielä montaa nerokkaan oloista reseptiä.

Ensimmäisenä kokeiluun lähti Sillä Sipuleissakin ihastuttanut manteliporkkanaresepti. Alkuperäisreseptissä käytetään pienenpieniä kevätporkkanoita, mutta koska varhaisporkkanat eivät enää tähän aikaan ole kovinkaan hentoisia, kannattaa ne pistää muutamaan osaan pituussuunnassaan. Siroimmat menevät toki kokonaisina.

Resepti on mainio ja manteliporkkanoita olen tehnyt useaan otteeseen eri ruokien lisukkeeksi. Sasu suosittelee tarjoilemaan porkkanat ketunleipien kanssa, se on vielä testaamatta. Yleensä olen silpunnut mukaan osan porkkanan varsista. Olen myös käyttänyt kuorellisia manteleita ja ottanut ne pois pannulta porkkanoiden paiston ajan palamisen pelossa.

CR223036

Manteliporkkanat

*

n. 500 g varhaisporkkanoita

1 dl manteleita

merisuolaa

n. 0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

(ketunleipää)

Puhdista porkkanat ja leikkaa ne tarvittaessa pituussuunnassa puoliksi tai neljään osaan.

Rouhi mantelit veitsellä.

Kuumenna osa oliiviöljystä ja lämmitä mantelia öljyssä koko ajan sekoitellen, kunnes kauniisti paahtuneita. Ota pois pannulta. Lisää pannulle porkkanat ja kypsennä, kunnes kuori alkaa rutistua ja porkkanat ovat napakan kypsiä. Lisää tarpeen mukaan öljyä. Mausta suolalla ja siirrä porkkanat manteleiden sekaan sivuun.

Tee kastike paistoöljystä ja omenaviinietikasta. Tarjoile (ketunleivän kanssa).

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.