munalla töihin

Syön aamupalaa yleensä vain vapaapäivinä, ja joskus ennen iltavuoroon menoa jolloin aamiaisaika on aikaisintaan puolilta päivin. Seiskaan-kasiin mennessä ei todellakaan jaksa herätä aiemmin kuin on pakko, jopa aamukahvi saa odottaa työmaalle asti. Kiireettöminä aamuina on kuitenkin kiva tehdä jotain herkkuaamupalaa ja nautiskella sitä ikkunan ääressä auringon paisteessa. Olisipa parveke!

Minun munakkaan tulee olla joko ohut ja huolella hyytynyt tai paksu, jossa täytteet ovat pääosassa. Usein tulee tehtyä vain paistettua munaa tai kokkelia, niistä pidän enemmän.

P6070010

JuustoTomaattiMunakas

1:lle

2 kananmunaa

loraus kermaa

hippunen suolaa

40 g juustoraastetta

voita paistamiseen

1 dl kirsikkatomaatteja lohkoina

tuoretta basilikaa hienonnettuna

Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää kerma, suola ja juustoraaste. Kuumenna paistinpannu ja sulata nokare voita. Paistaa munakasseosta puuhaarukalla hieman sekoitellen, jotta hyytymätöntä munakasmassaa valuu pohjalle. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Kun munakkaan koostumus on mieleisesti, lisää pinnalle kirsikkatomaattilohkot ja hienonnettu basilika. Kippaa lautaselle ja nautiskele heti.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

2 Comments

  1. Munakkaat on parasta IKINÄ! Niihin löytyy aina jotain täytettä kaapista, munat säilyy hyvin (meillä on käytetty 1-1.5 kk sitten parasta ennen-päiväyksellä olleita munia hyvällä menestyksellä!) ja munakas on vielä nopea tehdäkin. Ja munat ovat halpoja. Täydellistä ruokaa siis! Säilyvää, halpaa, muuntelumahdollisuuksia loputtomasti.

   Ainiin, satuinpa huomaamaan netissä seikkaillessani, että sinäkin harrastat kirjeenvaihtoa. Hassu sattuma. Hetken katselin ja totesin, ettei kahta samalla nicikillä esiintyvää kokki-restonomia ole olemassa… Opiskeletko muuten mitä siellä Haagassa? Keittiömestariksiko tähtäät? Itsellä olisi tarkoituksena ravintola-alan liikkeenjohto ja sen jälkeen ylempi amk ja ammattikoulunopettajaksi siis tahdon.

   1. Ihan totta turiset, ihmiset heittelee aina päiväysmunia roskikseen vaikka niitä voisi ihan hyvin vielä käyttää. Kyllä sen sitten huomaa jos mätä yksilö sattuu eteen :D

    Ja joo, kovasti koittaisin elvyttää sen vanhan harrastuksen. Ei se enää niin helppoa ole kuin teininä tekstitv-ilmoitusten kautta :D

    Keittiömestarilinjalla opiskelen ja ehkä joskus tulevaisuudessa itteänikin kiinnostaisi amisopen työt. Kaikenlaisia sattumia :)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *