Mehujäämania

Näin keskikesällä meinaa helposti syyllistyä siihen perisuomalaiseen syntiin: kuumuudesta valittamiseen ja ”olispa jo talvi” -jaaritteluun. Ole hiljaa ja nauti, ei tätä kauaa kestä! Kohta taas värjötellään kylmyydessä ja haaveillaan plussa-asteista. Siihen saakka täytän pakastelokeroni erilaisilla jäätikkariviritelmillä ja makaan siellä kuuluisalla kattoterassilla tai sitten tuuletinpömpelini edessä, on muuten mehujäämuottien lisäksi kesän paras ostos ehdottamasti se.

Kookosvesi on meikälikan suosikkidrinksu kesäkuumalla, se on ihan ässä nesteyttäjä ja toimii palautusjuomanakin mielestäni paremmin kuin mikään teollinen urheilujuoma. Kookosvesi valmistetaan nuorista kookospähkinöistä ja syypää sen hyvään imeytymiseen on isotonisuus: kookosveden suolojen väkevyys on sama kuin veressä. Kookosvesihehkutusta voi käydä lukaisemassa vaikka Ruohonjuuren sivuilta.

Nämä mehujäät tein siis kookosveteen, mutta voit toki käyttää nesteenä jotain mehua tai ihan vain vettä. Hyviä on ja kaikenkukkuraksi terveellisiä!

kuva by Jaakko
kuva by Jaakko

*

Mansikka-nektariinimehujäät

4 kpl

kourallinen luomumansikoita

1 nektariini

1,5 – 2 dl kookosvettä

pari tippaa steviaa

liraus limemehua

Poista nektariinista kivi ja laita kaikki ainekset blenderiin. Surauta tasaiseksi, jaa mehujäämuotteihin ja pakasta.  Valuta muotille hieman kuumaa vettä, jotta saat jäätyneet tikkarit irroitettua ilman, että tikku irtoaa. Herkuttele kesäkuumalla.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *