Avocado arvossaan

Avocadosta on vähän kuin huomaamattani tullut lähipiirini lempparihedelmä. Olen kuullut monilta kavereiltani heidän nauttivansa tuota ihanan vihreää terveyspommia lähes päivittäin, ja yhä useammin nappaan sellaisen itsekin kaupasta mukaani.

Avocado on erittäin hyvä lisä myös karppaajan ruokavalioon, siinä on minimaalisen vähän hiilihydraatteja, mutta paljon hyviä rasvoja. Lisäksi siinä on reilusti kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiineja (Fineli). Huomatkaahan lemmikkien omistajat, ettei avocadoa saa eläinlapsille syöttää lainkaan sen sisältämän persiinin takia.

Paljon hehkuttamassani talvisalaatissa avocado oli ihan elementissään, mutta ei se paljon huonommin toiminut tässäkään hieman lämpimässä salaatissa tomaatin ja chorizo-siivujen kera. Resepti on napattu The Culinary Chase -blogista, ja taas kerran jätin leipäkuutiot tylysti pois toteutuksestani.

Avokadosalaatti

Lämmin avocado-chorizosalaatti
1:lle

8-10 ohutta chorizo-siivua
5 kirsikkatomaattia halkaistuna
½ avocado kuutioituna
kourallinen mieluisaa salaattia revittynä
pieni loraus balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä
mustapippuria

Laita chorizo-siivut paistinpannulle ja kuumenna. Anna paahtua, kunnes punertava rasva alkaa irtoamaan. Lisää tomaatinpuolikkaat ja pyörittele pannussa parin minuutin ajan.
Kasaa lautaselle salaattia sekä avocadokuutiot. Lusikoi salaatin päälle pannulta tomaatit ja chorizot ja valuta myös liemet annoksen päälle. Kruunaa salaatti balsamiviinietikalla, oliiviöljyllä ja vastarouhitulla mustapippurilla. Nauti heti.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *