bistro o mat / Hannan soppa

TASTE OF HELSINKI ENNAKKOMAISTELUSSA: BISTRO O MAT

YHTEISTYÖSSÄ TASTE OF HELSINKI

Bistro O Mat / Hanna Hurtta

Mulla oli ihanat treffit toissa viikolla Kirkkonummella. Kyseinen paikkakunta ei ihan tässä meidän naapurissa sijaitse, mutta kyllähän hyvän seuran ja mainion illallisen tähden voi parisataa kilsaa ajellakin. Kirkkonummella minua sitten kauniina perjantai-iltana odotti ravintola Bistro O Mat ja ihastuttava bloggaajakolleega Juulia Vaimomatskuu-blogista.

Syy näille tärskyille oli tällä viikolla vietettävä Taste of Helsinki -festivaali. Bistro O Mat on taas parin vuoden tauon jälkeen mukana ja meidät Juulian kanssa kutsuttiin tutustumaan ravintolaan etukäteen.

Bistro O Mat Kirkkonummi / Hannan soppa

Vaimomatskuu Jella / Hannan soppa

Bistro O Mat leipä / Hannan soppa

Jotenkin sitä ei ole aikaisemmin saanut lähdetyksi Kirkkonummelle asti syömään, vaikka paljon kehuja olen vuosien aikana Bistro O Matista kuullut. Ravintola sijaitsee hyvin epätodennäköisessä paikassa aivan Kirkkonummen juna-aseman vieressä ison automarketin kyljessä. Ravintolasali on valoisa ja tyylikäs, ja ihan täynnä perjantaina iltakuuden maissa. Palvelu on ystävällistä ja mukavan tuttavallista – täällä ei liikoja pönötetä. Juulia oli etukäteen kuullut kehuja ravintolan leivästä ja varsinkin saaristolaislimppu olikin erinomaista.

Bistro O Mat / Hannan soppa

Bistro O Mat: Salade de Gambas / Hannan soppa

Alkuun saimme Bistro O Matin kautta aikojen ehkä suosituimman annoksen: jättikatkarapu-vuohenjuustosalaatin (salade de gambas). Versio tästä tullaan näkemään myös Taste of Helsingissä nimikkoannoksen muodossa. Grillattujen jättikatkarapujen ja vuohenjuuston lisäksi lautaselta löytyi rapeaa valkosipulileipää, parmesania ja majoneesikastiketta. Naapuripöydän yli kymmenpäiselle rouvajoukolle meni jokaikiselle tämä salaatti, enkä kyllä lainkaan ihmettele, että miksi.

Bistro O Mat: Agneau & chou-rave / Hannan soppa

Pääruoaksi valitsimme ravintolan listalta grillattuja luomukaritsankyljyksiä savustettujen punajuurien ja kyssäkaalipyreen kera. Annos ei ollut kaikista kesäisin, mutta mielettömän maukas se oli. Kevyt savustus sopii punajuurille mainiosti ja ne olivat upea kumppani mediumiksi jätetylle karitsalle. Bistro O Mat luottaa lähituottajien tuotteisiin mm. lihassa ja mahdollisuuksien sekä sesongin mukaan vihanneksissa. Myös sienet, marjat ja esimerkiksi kuusenkerkät ovat läheltä poimittuja. Esimerkiksi karitsa-annosta koristanut oliiviyrtti on kasvatettu läheisellä puutarhalla.

Bistro O Mat jälkiruoka (Hannan soppa)

Jälkiruoan valitsimme myös yksissätuumin – raparperi-marenki tarte tatin piimäjäätelöllä kuulosti niin lumoavalta, että pakkohan sitä oli maistaa. Annos oli oivallinen päätös illalliselle, eikä lainkaan liian makea, kiitos raparperin kirpsakkuuden ja piimäjäätelön raikkauden.

Bistro O Matin teltalle kannattaa suunnata Taste of Helsingissä myös legendaarisen haukiburgerin takia. Muutaman vuoden takainen suosikkiannos palaa Kansalaistorin puistoon upeaksi viritettynä. Sain maistaa annosta Taste of Helsingin pressitilaisuudessa keväällä ja se on kyllä ihana! Taattua yleisön suosikki -materiaalia! Lisäksi ravintolan ToH-menulta löytyy ginigraavattua lohta juuressipsien ja pikkelöityjen sinapinsiementen kera sekä lehtikuohusabayonia mansikkasalaatin ja lakritsimarengin kanssa. Nam!

***

BISTRO O MAT

Limnellinaukio, Kirkkonummi

~

Taste of Helsinki Kansalaistorin puistossa 16.-19.6.2016
Liput myynnissä Tiketissä

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *