pullapeukalo keskellä kämmentä

Mie en vaan osaa leipoa pullaa. Joku siinä aina mättää: raaka-aineet loppuvat kesken, uuni on liian kuuma tai kylmä, taikina ei kohoa tai muuten vain pullista tulee rumia kuin nyt rumista pullista konsanaan. Ja tällä erää vika oli viimeksi mainittu. Dallaspullaa teki mieli, etsin googlettamalla reseptin, leivoin, järkytyin palleroiden ulkonäöstä, maistoin ja oli huippuhyvää.

Likilaskuisia penteleitä, oli nimittäin liian löysä taikina. Mutta maku oli kertakaikkiaan ihana, pehmeää ja rasvaista ja nomnom!

 

Pullataikinan jokainen tehköön omalla parhaaksi osoittautuneella ohjeellaan (löytäisinpä miekin sen joskus huoh), dallastäytteelle resepti tässä (sekoitetaan keskenään ja levitetään pullataikinalevylle, rullataan ja mätetään lopputäyte leikattujen, kohotettujen pullien päälle):

150 g voita

200 g rahkaa

1 ps vaniljakastikeaineksia

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

6 Kommenttia

  1. Niinpä ;) Pääasia että maistuu. Mä tykkään tehdä pullaa ja ne onnistuvat aina. Mutta paljon muuta en sitten en osaakaan, en täytekakkuja, en kuivakakkuja, en sokerikoristeita, enkä kermapursotuksia……musta tuntuu että jotkut jutut vaan ei sovellu mun leivottavaksi :)

  1. Maku olikin kyllä suussa sulava. Kai se on vaan jatkettava harjoituksia, ehkä joku kaunis päivä saan aikaan nättejäkin pullia :D

  1. Ihanaa löytää kohtalo toveri. Välillä tuntuu että olen ainoa joka ei saa pullia onnistumaan. Nyt voin kiittää tuesta :)
   Itselläni syy epäonnistumiseen on yleensä taikinan kohoaminen tai pikemminkin kohoamattomus. Viime kerralla pullista tuli pikkuriikkisiä ja kivikovia :D

  1. Pitääkin tehdä dallaspullia joskus! hih, mulla on ollut tämä sama pullaongelma, eli ei vaan onnistu siten kuin tahtoisin!! nyt oon pari viime kertaa saanut aikaan semmosia pullia, mitkä on olleet jo aika lähellä onnistunutta :D en tiedä mikä salaisuus on ollut, ehkä kunnon vaivaus (joskus laiska olen tuon suhteen) tai maltillinen kohotus.. ja yksi juttu minkä olin aiemmin jättänyt tyystin välistä, niin valmiin kohonneen taikinan vaivaus vielä kertaalleen, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Taikinaan laitan nykysin soijamaitoa tai soijamaidon ja veden sekoitusta, on tullut parempaa kuin tavallisella maidolla! ja suolaa olen pikkasen lisännyt, n. 1½ tl laitan ½ litran taikinaan, sokeria taas vähän vähensin, eli laitan sitä 1½ dl aiemman kahden desin sijaan.

   Taitaa se aikamoista arpapeliä olla tuo pullanleivonta, mutta harjoituksia kun vaan sitkeästi jatkaa, niin ehkä se vielä valkenee se täydellisen pullan salaisuus !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *