UNVINED – RULLA EDITION

10/10/2014

UnVined Riesling / Hannan soppa

OivaPari-reseptikilpailun toinen osa tutustutti meidät bloggaajat alkoholittomien viinien maailmaan. Jacobs Creek on tuonut markkinoille UnVINED Rieslingin ja Shirazin, joita maistelimme virtuaalisessa viinitastingissa pari viikkoa sitten.

Ihastuttavan sommelier Antti Uusitalon vetämä tasting ei ihan sujunut ilman teknisiä vaikeuksia, mutta itse sommelierissa ei ollut mitään vikaa. Antti on ihana! Täytyy nyt myöntää heti alkuunsa, että tuo alkoholiton punainen ei ollut meikäläisen makuun yhtään, mutta valkoisessa on hyvin jäähdytettynä potentiaalia, ainakin ruokajuomaksi. Kuitenkin, kuten joku tastingiin osallistunut oivasti sanoikin, mieluummin sitä pihvin kanssa juo vaikka holitonta punkkua kuin vissyä.

Onneksi tässä osakilpailussa olikin tarkoitus hakea gourmet fast food -paritus rieslingille eikä sille punaiselle, joka itse viinintekijänkin mukaan kaipaa vielä kehittelyä. Ehkäpä siitä kuitenkin voisi keitellä vaikka glögit tai punkkusoosit. Ja voisin minä sille uuden mahdollisuuden antaa nimenomaan sen pihvin kaverina, jos tilanne olis sellainen, ettei alkoholipitoista juomaa voisi syystä tahi toisesta nauttia.

tofurullat GIF / Hannan soppa

Heti UnVINED Rieslingiä maistettuani mieleeni tulvivat aasian maut ja ihan ensimmäisenä pohdin, josko kehtaisi ilmoittaa kilpailuun jo viime OivaPari-kisassa hyvin menestyneet sriracha lohileivät. No ei tietenkään kehtaisi, sitäpaitsi Antti Uusitalo oli vähän sitä mieltä, ettei kovasti tuliset maut saati rasvainen kala välttämättä toimisi niin hyvin tämän alkoholittoman risukan kanssa, vaikkakin aasialaiset maut noin yleisesti passaisivatkin.

Yksi lempparini vietnamilaisesta keittiöstä on raikkaat kesärullat, jotka tällä kertaa täytettiin tofulla. Kaveriksi sopivan, vaan ei liian, tulinen dippikastike ja voi sentään, taas tuli oiva pari.

PS. Jos haluat tyystin vegen safkan, korvaa dippikastikeen kalakastike misotahnalla.

Tofurullat (OivaPari) / Hannan soppa

TOFURULLAT

2:lle

*

n. 10 riisipaperia

1 pkt (300 g) maustamatonta tofua

öljyä paistamiseen

1 porkkana

n. 8 cm pätkä retikkaa

50 g riisinuudeleita

½ pnt korianteria

salaatinlehtiä

dippikastike:

2 rkl soijakastiketta

2 rkl kalakastiketta

2 rkl hunajaa

1 limen mehu

1 tl sambal oelek -tahnaa

 

Keitä riisinuudelit kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Jäähdytä siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuori porkkana ja retikka, leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuivaa tofu kevyesti painellen talouspaperilla ja leikkaa sekin ohuiksi tikuiksi. Paista tikut pannulla öljyssä kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista rullat yksi kerrallaan. Kostuta riisipaperi huolella ja kasaa sen päälle vähän salaattia, nuudelia, tofutikkuja, porkkanaa ja retikkaa sekä korianteria. Kääri rullalle. Toista jokaisen paperin kohdalla, kunnes tykötarpeet loppuvat.

Tarjoa heti dippikastikkeen ja Jacobs Creek UnVINED Rieslingin kera.

***

Oiva_pari_GourmetFastFood_badge_FINAL

Viini saatu kilpailun järjestävältä Pernod Ricard Finlandilta

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.