KOKO PERHEEN TASTE OF HELSINKI

18/06/2018

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Ohi on. Neljä päivää ja seitsemän kattausta myöhemmin vuoden 2018 Taste of Helsinki on päättynyt ja olo on onnellinen, mutta kaikkensa antanut. Tämä oli kuudes vuosi, kun olin mukana tapahtuman taustajoukoissa ja somekanavien päivityksen lisäksi olen pari vuotta hoitanut blogiambassadorikuvioita. Ihan hirmuisen hauskaa hommaa, mutta myös opettavaista ja ajoittain hieman stressaavaakin. Olen saanut tehdä töitä upeiden ja lahjakkaiden ihmisten kanssa, syödä ja juoda kaupungin parhaimpia ruokia ja juomia, olen järjestänyt bloggaajien ravintolasafareita, lähettänyt satoja meilejä ja unohtanut vastata kymmeniin. Olen valokuvannut, kirjoittanut somepäivityksiä, tuplatsekannut asioita ja unohtanut varmistaa toisia. Olen tutustunut ihaniin tyyppeihin ja saanut nauttia kesän herkullisimmasta festarista auringon paistaessa. Ihana viikonloppu täynnä duunia, joka ei tunnu duunilta yhdistettynä leppoisaan ajanviettoon perheen ja ystävien kanssa. Ei voi paljon muuta ihminen toivoa.

Fabrik risottopallo / Hannan soppa

Taste of Helsingin lounaskattaukset sopivat ihan täydellisesti koko perheelle ja tänä vuonna ilokseni huomasinkin paikalle löytäneen aiempia vuosia enemmän lapsiperheitä. Meidän skidit olivat Taste of Helsingissä ensimmäistä kertaa kuukauden vanhoina ja tämä oli heidän neljäs vuotensa mukana menossa. Aiemmin he ovat lähinnä vain maistelleet meidän annoksiamme, mutta tänä vuonna he vihdoinkin tajusivat festarin syvimmän olemuksen päälle ja nautiskelivat ruoasta silmin nähden. Aivan ehdottomaksi lemppariannokseksi nousi Fabrikin italialainen tryffelillä maustettu risottopallo, jonka kumpikin muksu söi vähintään kahdesti päivässä. Kyseinen annos palkittiinkin sunnuntaina eniten myyneenä, enkä ihmettele yhtään. Ihanan juustoinen ja päältä rapea risottopallo teki vaikutuksen koko meidän perheeseen.

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Omia lemppareitani festareiden toinen toistaan ihanimmista annoksista oli mm. Winon sitruunan raikastama tartar ja käsittämättömän herkullinen lautasellinen perunaa, naudan sydäntä ja raastettua keltuaista. Olga rakastui risottopallojen ohella Winon punakampelarilletteen sekä Ragun viiriäisenkoipiin. Kauneimman jälkiruoan palkinto menee ehdottomasti Garden by Olon ryppylimettiä ja kuusta sisältäneelle eskimo-puikolle, joka tosin jossain vaiheessa viikonloppua vaihtoi väriä valkoisesta maitosuklaanruskeaan.

TTaste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Tämän vuoden ravintolakattaus oli varmastikin mielenkiintoisin ikinä – vanhoista Taste of Helsingin kävijöistä paikalla oli vain yksi, vuonna 2015 yleisön hurmannut Ragu. Mukana oli useita uusia tulokkaita kaupungin ravintolakartalta (Wino, Chapter, Nolla ja Fabrik) sekä vierailevia tähtiä Tukholmasta (Esperanto) ja Rovaniemeltä (SKY Kitchen & View). Konkariravintoloita edustivat Ragun ohella Latva ja Garden by Olo.

Erikoisin menu taisi olla Sayan Isakssonin tähtiravintola Esperantolla, jonka annokset alun haparoinnin jälkeen nousivat yksiksi suosikeiksini. Onneksi annoin nokkos-tattaritacojen päälle kasatuille annoksille uuden mahdollisuuden, sillä lauantain ja sunnuntain kattauksissa ne olivat ihan mielettömän herkullisia. Ensimmäisellä maistelukerralla lätyt olivat liian kovia, repeileviä ja maultaan dominoivia, mutta taikinaa fiksattiin viikonlopun aikana. Myös Nollan rapea sienivohveli ansaitsee maininnan, samoin heidän nimikkoannoksensa sammesta ja parsasta. Kruununhakalaiseen hävikkivapaaseen Nollaan täytyy kyllä päästä pian illalliselle, olen kuullut ravintolasta pelkkää hyvää!

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

SKY jälkkäri / Hannan soppa

Taste of Helsnki 2018 / Hannan soppa

Lisää lemppareita: Garden by Olon yuzumarinoidun siian söin pariin kertaan – ihanan raikas kokonaisuus. Testasin myös annoksen toimimista mansikkauutetusta Ginuine-ginistä tehdyn geeteen kanssa ja homma toimi yllättävän kivasti! Latvan annoksista ihanimmat olivat peruna-merilevävaahto sekä lempeän tulinen siika-ceviche bataattikuutioiden kera. Nämä annokset maistelin jo ennakkoon ravintolasafarilla, mutta nyt kumpainenkin oli makumaailmoiltaan huomattavasti ryhdikkäämpiä ja suorastaan mielettömän herkullisia. Jälkkäripuolelta vielä iso lääh SKYn suklaata, herkkutattikinuskia ja puolukkaa yhdistäneelle annokselle sekä Chapterin herkälle pihlajanlehtijäätelölle.

Vindirekt Viljami / Hannan soppa

Taste of Helsinki 2018 / Hannan soppa

Dean Hewitson

Tuttuun tapaan myös juomapuoli oli kunnossa Töölönlahden puistossa. Kiertelin viinitelttaa juomia maistellen perjantai-iltana Jaakon ja lasten lähdettyä kotiin ja löysinkin monia upeita iteselleni uusia viinejä (mm. The Wanted Zin Blush, Tbilvino ’Qvevris’ Saperavi ja Charles & Charles Rose). Soleran tyypit olivat panneet parastaan ja heidän siirtolapuutarhameininkinsä oli ehdottomasti viiniteltan hauskin piste. Vindirektin tiskillä juttelin pitkät tovit tapahtuman konkarin, australialaisen viinintekijä Dean Hewitsonin kanssa.

Lauantaina pääsimme Jaakon kanssa nauttimaan illasta kahdestaan lasten tädin lupauduttua babysitteriksi ja vitsit, että meillä olikin hauskaa! Vaikka lasten kanssa on huippukivaa maistella annoksia ja nauttia Taste of Helsingin tunnelmasta, pääsee tapahtuma ihan uusiin ulottuvuuksiin, kun siitä nauttii romanttisesti kahdestaan. Kippistelimme samppanjalla, maistelimme prosseccoa ja herkuttelimme roseeviinillä (ja tietysti myös söimme napamme täyteen!). Illan päätti AMKA:n pisteeltä haetut brachettolasilliset SKYn jälkkärin kanssa – perfect!

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki