HURMAAVA SYREENISIIRAPPI

22/06/2020

syreenisiirappi / Hannan soppa

Syreenisiirappi on ihastuttavan tuoksuinen ja makuinen siirappi, joka toimii kesäjuomien makeuttajana ja maun antajana. Helppotekoinen syreenisiirappi valmistetaan tuoreista syreeninkukista ja sokerista.

Syreenit ovat tuttu näky suomalaisissa puutarhoissa, kukkaloisto on upeimmillaan juhannuksen tienoilla. Huumaavan tuoksuiset syreeninkukat ovat syötäviä ja niitä kannattaakin hyödyntää leivonnaisten koristeena alkukesällä. Syreenit kukkivat vain hetken, mutta maun ja tuoksun voi tallentaa myöhempää käyttöä varten siirapin muotoon.

Syreenisiirapin valmistus on simppeliä. Tarvitset vain syreeninkukkia, sokeria ja vettä. Lisäksi olen laittanut kattilaan muutaman pakastemustikan väriä tuomaan. Tämän erän tein valkoisesta sokerista, mutta myös ruokosokeri sopii hyvin. Kookossokerin voimakas maku hieman peittää alleen syreenin aromaattista makua.

syreenisiirappi / Hannan soppa

Ideoita syreenisiirapin käyttöön

 • Syreeni gin & tonic: mittaa lasin pohjalle 2 rkl syreenisiirappia ja sekoita joukkoon 4 rkl giniä. Täytä lasi jäillä ja lisää 1 ½ dl tonicia. Pyöräytä lusikalla sekaisin. Tarjoile sitruunasiivun kanssa.
 • Syreeni-sitruunamartini: mittaa sheikkeriin jäitä, 1 rkl syreenisiirappia, 1 ½ rkl sitruunamehua ja 3 rkl vodkaa. Ravistele hyvin ja siivilöi viilennettyyn martinilasiin.
 • Syreenisooda: 1 osa syreenisiirappia ja 5 osaa kivennäisvettä tai vissyä.
 • Syreenilimonadi: 1 osa syreenisiirappia ja 4 osaa sitruunalimonadia.
 • Makeuta syreenisiirapilla jääteet, smoothiet ja jopa jäälattet.
 • Käytä syreenisiirappia raparperipaistoksessa ja jäätelöannoksissa.
 • Lorauta syreenisiirappia pannukakuille tai muurinpohjaletuille.

PS. Mustikat ovat reseptissä väriä tuomassa. Voit jättää ne poiskin, mutta silloin siirapin väri ei ole niin violetti. Siirapin voi hyvin valmistaa myös valkoisista syreeninkukista.

Muista myös toinen alkukesän ihana kukkaissiirappi, voikukkasiirappi.

syreenisiirappi / Hannan soppa

SYREENISIIRAPPI

 • 2 ½ dl syreeninkukkia
 • 2 ½ dl sokeria
 • 2 ½ dl vettä
 • 4 mustikkaa

Nypi syreeninkukat irti oksasta ja huuhtele ne.

Sekoita sokeri ja vesi keskenään. Ala kuumentamaan miedolla lämmöllä ja anna sokerin sulaa koko ajan sekoitellen. Lisää syreeninkukat ja mustikat, kun sokerivesi alkaa kiehumaan. Keitä 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Siivilöi siirappi ja painele lusikalla kaikki mehu irti kukista. Purkita puhtaisiin pulloihin tai purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Tämä siirappi on rakenteeltaan aika kevyt ja juokseva, joten se sopii hyvin juomien pohjaksi. Jos haluat paksumaa siirappia vaikkapa pannukakkujen kanssa tarjottavaksi, voit keittää sitä hieman pidempään.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴