SUKLAAJUNA-ASEMA

27/11/2017

suklaatalo / Hannan soppa

Kaupallinen yhteistyö Marabou & Asennemedia

suklaatalo / Hannan soppa

Marabou / Hannan soppa

Niin se joulu vain hiipien lähenee ja tontut jo kurkkivat ikkunoista. Viimeisen parin vuoden aikana olen innostunut joulusta uudella lailla. Muistan omasta lapsuudestani äitini jouluhössötyksen, lahjapiilot, punaiset verhot ja joulukoristeet ja haluan tarjota samanlaisia muistoja omillekin lapsille. Jouluverhot on kyllä vielä hankkimatta, mutta viime viikonloppuna kaivoimme pienen koristelaatikkomme kellarista ja askartelimme muksujen kanssa suklaatalon. Moniin muihinkin jouluvalmisteluihin voi ottaa lapset mukaan touhuamaan, mutta ainakin meidän tyyppien ihan lempparihommia on kaikki leivontaan ja ruoanlaittoon liittyvät askareet.

Marabou / Hannan soppa

suklaatalo / Hannan soppa

suklaatalo / Hannan soppa

suklaatalo / Hannan soppa

Suklaatalo on hauska ja herkullinen vaihtoehto perinteiselle piparitalolle. Suklaatalo rakennetaan Maraboun suklaalevyistä ja koristellaan karamelleillä. Polttavan kuumaa sulaa sokeria ei tarvita, vaan talon osat kiinnitetään talon rakennuksesta ylijääneellä sulatetulla suklaalla – ihan kaikkia jämäpaloja ei siis kannata popsia heti suihinsa. Talon suunnittelussa voi päästää omat arkkitehtitaitonsa lentoon (WTD-blogin Natalla homma lähti ihan käsistä ja hän askarteli suklaa-Herttoniemen!) tai sitten voi luottaa minun ja Liemessä-Jennin tavoin perinteiseen mökkimalliin.

Meidän suklaatalosta tuli juna-asema ja lapset saivat itse koristella kattopalat pienillä sokeritähdillä ja Non Stop -suklaarakeilla. Talosta ei ehkä tullut maailman tyylikkäintä, mutta se on ehdottomasti meikäläisten näköinen ja sen tekeminen oli lapsista todella kivaa. Hauskin vaihe taisi kuitenkin olla viimeisen silauksen antanut tomusokerilumisade, joka peitti alleen juna-aseman lisäksi paikalla heiluneet konduktööritkin sekä läheisen kuusimetsän.

suklaatalo / Hannan soppa

suklaatalo / Hannan soppa

Suklaatalo / Hannan soppa

SUKLAATALO – näin me sen teimme

Suklaatalo rakennettiin kakkulautaselle, jolle levitettiin sulatettua suklaata. Perinteiseen suklaataloon tarvitaan kuusi suklaalevyä, jotka kannattaa murenemisen estämiseksi leikata sopiviksi paloiksi hieman mikrossa pehmennettynä tai kunnolla kuumennetun veitsen avulla. Kahdesta levystä tulee sivuseinät, kahdesta päädyt ja kahdesta katto. Talon palaset kannattaa koristella ennen niiden yhteen liittämistä, karkit ja strösselit voi kiinnittää suklaalla tai sokerikuorrutuksella. Me teimme ikkunaruudut liivatelehdistä ja ovet pyöreistä Noblesse suklaakiekoista. Eri vaiheiden välissä kannattaa antaa osien jähmettyä jääkaapissa (tai vaikka verannalla), jotta talo ei pääse romahtamaan. Hyvät ohjeet suklaatalon rakennukseen löydät Liemessä-blogista, mutta tässä saa enemmän kuin mielellään päästää myös oman mielikuvituksensa laukkaamaan!

Millaisen suklaatalon sinä teet? Tägää luomuksesi Instassa #marabousuklaatalo, kärkymme siellä suklaa-arkkitehtikollegoideni kanssa aikaansaannoksianne!

Suklaatalo / Hannan soppa

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Enää pari yötä joulukuuhun ja Hannan sopan historian toiseen joulukalenteriin. Viime vuoden joulupostaukset löydät joulukalenteri-tägin alta!