TILLILLÄ MAUSTETTU SELLERILIMONADI

08/08/2021

sellerilimonadi / Hannan soppa

Sellerilimonadi on hämmentävä juoma. Se kuulostaa suorastaan kammottavalta, mutta usko pois: jäät kertasiemauksesta koukkuun. Tillillä maustettu sellerilimonadi on yllättävää, raikasta ja hauskan makuista.

En yhtään tiedä, miten saisin teidät kokeilemaan tätä. Itse tykkään kovasti kaikista erikoisista juomista (taannoin join drinkkibaarissa edamamepavuista tehdyn cocktailin), mutta tiedän, miltä tämä resepti kuulostaa. Sellerilimonadi. Tillillä maustettu. She’s gone mad. Mutta luotan teihin, sellerifanit! Tehkää tätä ja viekää sanaa ihastuttavasta sellerilimonadista eteenpäin.

sellerilimonadi / Hannan soppa

Löysin sellerilimonadin reseptin Molly on the range -kirjasta (Molly Yeh 2016) ja olen keittänyt sellerisiirappia tänä kesänä jo useamman kerran. Rakastan selleriä, joten rakastan myös tätä erikoista juomaa, mutta ilokseni olen huomannut sen maistuvan myös heille, ketkä eivät oikein voi edes sietää selleriä.

Lisää sellerireseptejä, olkaa hyvät:

sellerilimonadi / Hannan soppa

SELLERILIMONADI

*

Tillillä maustettu sellerisiirappi:

  • 200 g lehtiselleriä
  • pari kruunutilliä tai 1/3 ruukkua tavallista tilliä
  • 5 dl vettä
  • n. 2 ½ dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

Sellerilimonadi:

  • 1 osa tillillä maustettua sellerisiirappia
  • 4 osaa kuplavettä
  1. Valmista ensin sellerisiirappi. Leikkaa selleri pieniksi paloiksi, hienonna tilli. Laita ne kattilaan veden kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä, peitä kannella ja anna hautua kevyesti poreillen tunnin verran.
  2. Siivilöi sellerivesi mittakuppiin. Palauta se sitten kattilaan ja lisää saman verran tilavuudelta sokeria. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja anna siirapin jäähtyä.
  3. Sellerilimonadia varten mittaa lasiin tai kannuun yksi osa sellerisiirappia ja neljä osaa kuplavettä. Tarjoile jäiden kanssa. Halutessasi voit viimeistellä juomat sitruunaviipaleella ja tillin kruunulla.

♥ seuraa Hannan soppaa myös  Facebookissa,  Instagramissa  ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.