ROIHUVUOREN RIO

19/04/2015

Ehkä suurin huolenaiheeni tänne uusille huudeille muuttaessa oli se, ettei mistään läheltä saisi hyvää kahvia. Kantakaupungissa asuessa kun pystyi kipaisemaan viidessä minuutissa hyvän laten lähikahvilasta jos kahvi oli loppu tai ei vaan ehtinyt tai jaksanut valmistaa. I know: first world problems jne.

Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, nimittäin apuun riensi ihana Hymy Raw Food Cafesta tuttu Inka, joka oli avaamassa kahvilaa ihan tähän meidän lähelle Roihuvuoreen. Odotus on nyt päättynyt ja Roihuvuoren Rioksi ristitty kahvila avasi ovensa eilen.

Roihuvuoren Rio / Hannan soppa

Roihuvuoren Rio / Hannan soppa

Roihuvuoren Rio / Hannan soppa

Roihuvuoren Rio sijaitsee entisen kahvila Roin tiloissa, siinä Siwaa vastapäisen kerrostalon alakerrassa. Härdelli on ollut omistajattaren mukaan aikamoista, selkeästi siis laadukkaalle kahvilalle on ollut alueella tilausta. Me poikkesimme vaalikahveille tänään iltapäivällä, jolloin jono kiemurteli ulko-ovelle asti ja jokainen kahvilan pöytä niin sisällä kuin ulkonakin oli täynnä. Jonossa meitä edellä olevat ehtivät nappaamaan ne viimeiset raakakakkupalaset, joten tyydyimme vain nauttimaan terassilla kahvia ja kombuchaa.

Roihuvuoren Rio / Hannan soppa

Roihuvuoren Rio / Hannan soppa

Kahvilasta saa jatkossa aamupuuroa, lounasta, pientä suolaista ja makeaa sekä tietenkin laadukasta kahvia hymyileväisellä palvelulla kruunattuna. Toivon mukaan lähitulevaisuudessa valikoimassa on myös olutta ja viiniä.

Oikein paljon onnea uudelle kahvilalle – ainakin meikäläisistä tulee vakkariasiakkaita!

***

ROIHUVUOREN RIO

Roihuvuorentie 9, Helsinki