RIISIPUUROARANCINIT MANTELISYDÄMELLÄ

21/12/2020

riisipuuroarancinit / Hannan soppa

Riisipuuroarancinit valmistuvat kylmästä riisipuurosta ja kätkevät sisäänsä joulupuuron tavoin mantelin. Ihanat riisipallerot maistuvat joulupäivän aamiaisella tai jälkiruokana.

Tänään joulukalenterissa katse suunnataan jo jouluaaton jälkeiseen aikaan. Jos teillä on tapana tehdä aattona riisipuuroa ja siitä tuppaa usein jäämään osa syömättä, on tämä resepti sinulle! Yön yli jääkaapissa levänneestä riisipuurosta voi nimittäin pyöritellä ihania palleroita, jotka paneroidaan ja uppopaistetaan. Nämä makeat arancinit maistuvat vaikkapa aamiaisen tai lounaan jälkiruokana omenasoseen kanssa tarjoiltuna.

Riisipuuroarancineista tuli meidän perheessä välitön hitti. Viisivuotiaat myös auttoivat palleroiden pyörittelyssä, minä hoidin paneroinnin ja uppopaiston. Munkkimaiset riisipallerot viimeistellään kanelisokerilla, joka takaa mukavan jouluisen fiiliksen.

riisipuuroarancinit / Hannan soppa

Minä piilotin riisipuuropyörykän sisään lakritsimantelin, mutta myös maustamaton sopii hyvin. Voit halutessasi paahtaa mantelit, jolloin niiden maku ihanasti syvenee. Paahda maustamattomia manteleita kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua hurmaavalta. Varo polttamasta.

Aiempina vuosina joulukalenterin 21. luukusta on löytynyt:

riisipuuroarancinit / Hannan soppa

RIISIPUUROARANCINIT

n. 12 kpl

 • n. 3 dl kylmää riisipuuroa
 • manteleita
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 2 kananmunaa
 • 2 dl korppujauhoja
 • rypsiöljyä paistamiseen
 • kanelisokeria (1 rkl kanelia + 1-2 dl sokeria)
 • tarjoiluun omenasosetta
 1. Ota riisipuurosta noin ruokalusikallisen kokoisia annoksia ja pyörittele palloiksi mantelin ympärille. Voit kastella kädet kylmällä vedellä, jos puuro meinaa tarttua käsiin.
 2. Ota kolme kulhoa esille. Mittaa yhteen vehnäjauhot, toiseen riko kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kolmanteen kippaa korppujauhot.
 3. Pyörittele riisipuuropallerot huolellisesti ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja sitten korppujauhoissa.
 4. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Paistoa helpottaa, kun öljyä on noin kaksinkertainen määrä arancinien korkeuteen verrattuna.
 5. Paista riisipuuroarancinit muutaman palleron erissä kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle valumaan ja pyörittele sitten kanelisokerissa.
 6. Tarjoile vielä hieman lämpiminä sellaisenaan tai omenasoseen kanssa.

Alkuperäinen resepti Andalusian auringossa -blogi.

♥ seuraa Hannan soppaa myös  Facebookissa,  Instagramissa  ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.