ILLALLINEN RAVINTOLA ROUXISSA

28/01/2018

ravintola roux / Hannan soppa

Taannoisella NBE-seikkailullani Lahden seudulla pääsin vetämään yli yhden ravintolan tänne haluan syömään -listaltani. Viimeisenä Lahti-iltanamme meidät nimittäin vietiin syömään kaupungin upeimpaan ravintolaan, joka myös valittiin Vuoden ravintolaksi 2016. Tänä vuonna ravintola Roux ylsi hienosti 50 Parasta Ravintolaa -listalle sijalle 43. Odotukset olivat siis korkealla, kun astelimme tyylikkääseen ja ihanasti vanhaa henkeä huokuvaan ravintolaan.

ravintola Roux / Hannan soppa

ravintola Roux / Hannan soppa

Alkuun kilistelimme likkojen kanssa talon kuohuviinillä, venetolaisella Prosecco Spumante Brutilla (Coste Petrai). Keittiö tervehti meitä söpösti espressokupista tarjoillulla punajuurikeitolla vuohenjuuston kera samalla kun ravintoloitsijoista toinen, Kati Häkkinen, avasi Rouxin tarinaa ja rakennuksen historiaa. Ravintola sijaitsee lähes satavuotiaassa kiinteistössä ja aiemmin samalla paikalla toimi apteekki. Ravintola on sisustettu tyylikkäästi vanhaa kunnioittaen, esimerkiksi alkuperäinen lattia on säästetty.

ravintola Roux / Hannan soppa

ravintola Roux / Hannan soppa

Alkuruoaksi tarjoiltiin blinejä, joten blinikauden tuli samalla startattua. Rouxin bikinit olivatkin aivan erinomaisia, rapeita ja meheviä. Niiden kanssa tarjoiltiin muikun ja siian mätiä sekä smetanaa. Klassista ja ihanaa.

ravintola Roux / Hannan soppa

Rouxin ravintoloitsijapariskunta on kotoisin Lapista ja he tykkäävätkin käyttää lappilaisia raaka-aineita. Pääruoaksi nautimme Meri-Lapin karitsaa luumu-portviinikastikkeen ja hapankaalipyreen kanssa. Karitsan ulkofilee oli juuri oikean kypsyistä ja pikkelöidyt sinapinsiemenet toivat annokseen hauskaa twistiä. Annoksen kanssa tarjoiltiin ryhdikästä punaviiniä, joka sopi makuihin just eikä melkein.

Jälkiruoaksi leidiseurueellemme tarjoiltiin joka naisen unelma, suklaatrilogia. Annos on ollut ravintolan listalla alusta asti, eli yli kymmenen vuotta. Ravintolan omistajatar kertoi heidän kerran yrittäneen jättää sen pois listalta, mutta asiakkaat eivät moista vetoa hyvällä katsoneet ja suklainen herkku palasi menuuseen pikaisesti. Eikä ihme, aivan täydellinen suklaafondantti, unelman pehmoinen suklaamarkiisi ja valkosuklaamousse olivat mitä ihanin päätös herkulliselle illalliselle. Fondant oli liioittelematta paras koskaan syömäni ja huomaankin usein muistelevani sitä erityisellä lämmöllä.

Illallinen ravintola Rouxissa oli oikein erinomainen, vaikkakin hitusen yllätyksetön. Ruoka oli taidolla valmistettua ja viinit toimivat hyvin. Myös palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Olisin ehkä kaivannut hieman enemmän rohkeutta maustamiseen, mutta toisaalta juuri tälläisella ruoalla hurmaa suurimman osan ihmisistä. Menisin ehdottomasti Rouxiin uudestaankin ja suosittelen sitä niin romanttiseen illanviettoon, kuin tyttökavereiden illallisellekin.

Illallista kanssani nauttivat ihanaiset bloggaajat Emma, Vanessa, Sophie, Anne Christine, Lavina ja Nina sekä kaksi Visit Lahden edustajaa. Kurkkaa myös postaukseni lahtelaisesta ekokahvila MeaMannasta.

RAVINTOLA ROUX

Rautatienkatu 7, Lahti

*nettisivut*

//Illallinen tarjottiin yhteistyössä Visit Lahti & NBE Finland

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.