FOODIEN VINKIT RAUMALLE

19/04/2017

Rauma / Hannan soppa

Yhteistyössä Rakastunut Raumaan

Vietin pari viikkoa sitten herkullisen viikonlopun Raumalla muutaman muun bloggaajan kanssa. Saimme kutsun Rakastunut Raumaan -yhdistykseltä ja tutustuimme viikonlopun aikana jäsenyritysten liikkeisiin. Keräsin tähän postaukseen parhaat palat ruokanäkökulmasta.

Cafe Sali, Rauma / Hannan soppa Brunssi, Cafe Sali / Hannan soppa

Torin laidalla jykevässä keltaisessa kivitalossa sijaitsee Café Sali. Pääsimme nauttimaan ravintolassa viikonloppuisin tarjottavasta brunssista, joka oli aivan erinomainen. Tarjolla on runsas valikoima sekä suolaisia että makeita herkkuja. Itse ihastuin talon tuorepuuroon sekä oivalliseen jälkkäritarjontaan.

Café Sali

Kuninkaankatu 22, Rauma

Wanhan Rauman KaffeBar / Hannan soppa Wanhan Rauman KaffeBar / Hannan soppa

Kahvihammasta kolottaessa kannattaa hakeutua pikaisesti ihastuttavaan Wanhan Rauman KaffeBariin. Idyllisessä kahvilassa tarjoillaan hyvää vastajauhettua kahvia sekä aivan törkeän hyviä itse leivottuja munkkeja. Toki tarjolla on paljon kaikkea muutakin, kuten mokkapaloja ja pätevän oloinen salaattibaari. Kesäaikaan kahvila saa lisätilaa sisäpihan terassilta.

Wanhan Rauman KaffeBar

Kuninkaankatu 27, Rauma

Ravintola Goto, Rauma / Hannan soppa Ravintola Goto, Rauma / Hannan soppa Ravintola Goto, Rauma / Hannan soppa Ravintola Goto, Rauma / Hannan soppa

Illallinen Gotossa on Rauman visiitin kohokohta. Tunnelmallisessa ravintolassa panostetaan hyvän ruoan lisäksi palveluun. Goton pippuripihvi on yksi parhaista koskaan syömistäni ja myös 40-asteinen lohi kurkun ja punasipulin kanssa ansaitsee täydet pisteet. Etanat tarjoiltiin pannun sijasta kauniisti lautasella, jolta löytyi myös monenlaisesti valmistettua sipulia. Ihanan erilaista! Goton hinta-laatusuhde on oivallinen: alkuruoat 11-13 euroa, pääruoat alle 30 euroa ja jälkkärit kympin.

Goto

Kuninkaankatu 17, Rauma

Pizzeria Riviera, Rauma / Hannan soppa Rauman ravintolat - Riviera, Rauma / Hannan soppa Pizzeria Riviera / Hannan soppa

Dagen efterinä oikea osoite on Rauman vanhin pizzeria, Riviera. Jo vuodesta 1980 paikallisia herkkusuita palvellut ravintola on valoisa ja tyylikäs. Alkuun tarjoiltu kaalisalaatti oli hyvin simppeliä, mutta todella hyvää, etikan kanssa ei oltu pihtailtu. Pizzalistassa on mistä valita ja monesta hyvän kuuloisesta vaihtoehdoista päädyin lopulta pestoa, oliiveita, aurinkokuivattuja tomaatteja, fetaa ja sipulia sisältävään Genovese-pizzaan. Pizza oli mehevä, pohja rapea ja palvelu ystävällistä. Ja hei, myös gluteenitonta pohjaa kehuttiin!

Pizzeria Riviera

Hallikatu 6, Rauma

Ruokapuoti Lumo, Rauma / Hannan soppa Ruokapuoti Lumo, Rauma / Hannan soppa Ruokapuoti Lumo, Rauma / Hannan soppa

Pienten lähituottajien ja superfoodien ystävien kannattaa ehdottomasti piipahtaa Ruokapuoti Lumossa. Puodissa on tarjolla laaja valikoima puhdasta, ekologista ja laadukasta ruokaa ja luonnonkosmetiikkaa. Lumosta löytyy myös kahvin- ja ruoanvalmistusvälineitä ja pienpanimoiden oluita. Kyläkauppafiilis on luotu onnistuneesti ja hyllyjä tutkiessa vierähtää tovi jos toinenkin.

Ruokapuoti Lumo

Kuninkaankatu 26, Rauma

Mukana retkellä: Tiskivuoren emäntä, Kaukokaipuu, Musta ovi & Pupulandia

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.