VERY PINK BEET LATTE

21/01/2018

punajuurilatte / Hannan soppa

Rakastan punajuurta, enkä vähiten sen upean värin takia. Heitän usein tuorepuristetun mehun joukkoon pienen punajuuren värin ja maun takia, mutta nyt talven vihdoin tultua tänne eteläisempäänkin Suomeen, alkoi mieli tehdä kylmän mehun sijaan lämmintä juomaa. Superpinkki punajuurilatte on ihana drinksu, joka piristää ja lämmittää kylmällä säällä.

punajuurilatte / Hannan soppa

Punajuurella on paljon terveysvaikutuksia, se mm. alentaa verenpainetta ja hillitsee tulehduksia. Sitä suositellaan nautittavaksi pitkästä sairaudesta toipuessa ja punajuurimehua on käytetty myös iät ja ajat naistenvaivojen hoidossa. Punajuuri sisältää runsaasti B-vitamiinia, kuituja, kaliumia, rautaa ja magnesiumia.

Tämä superkaunis punajuurilatte valmistuu helposti vegaanisena, mutta makeutukseen voi käyttää myös hunajaa, joka sopii ihanasti punajuuren aromikkaaseen makuun.

Kannattaa kurkata myös Wellberries-blogin upeat kakkulatet – porkkanakakun tai red velvet caken makuisella latella ei voi mennä pieleen!

punajuurilatte / Hannan soppa

 

PUNAJUURILATTE

Pinkki punajuurilatte lämmittää ja piristää.

Monelle? 1
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

  • ½ dl punajuurimehua
  • 2 ½ dl mantelimaitoa
  • 1 tl agavesiirappia (tai hunajaa)
  • hyppysellinen kanelia
  • hyppysellinen raastettua appelsiininkuorta

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin punajuurimehu, jos puristat sen itse ja laita se lasiin tai kuppiin. Mittaa kattilaan mantelimaito ja agavesiirappi ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Kaada mantelimaitoseos punajuurimehun joukkoon ja viimeistele punajuurilatte hyppysellisillä kanelia ja raastettua appelsiininkuorta.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki