HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ MINULLE! ELI KUOHUVAA JA PADRÓN-PAPRIKOITA

13/05/2017

Pimientos de Padrón / Hannan soppa

Huomenna Suomessa vietetään äitienpäivää. Itselleni vuorossa on toinen äitienpäivä, kun saan juhlia sitä itse äitinä. En valitettavasti saa huomenna aamupalaa sänkyyn, sillä Jaakko on töissä, eivätkä kaksi-vuotiaamme vielä osaa kahvia keittää saati kiikuttaa sitä yläkertaan. Niinpä otin pienen äitienpäivän varaslähdön eilen illalla, paistoin pussillisen Pimientos de Padrón-paprikoita (olisi pitänyt tajuta ostaa kaksi) ja kaadoin lasiini kuohuvaa. Saatan tehdä saman tänäänkin. Ja huomenna.

Pimientos de Padrón / Hannan soppa

Rakastan näitä pieniä vihreitä paprikoita, joiden saaminen Suomesta on ollut aiemmin tooodella hankalaa. Nyt niitä kuitenkin saa ja ovatpa oikein ässällä tämän hetken sesonkivihanneksena. Pussin hinta ei päätä huimaa, valmistus on helppoa ja voi jumankekka miten hyviä ja koukuttavia ne onkaan!

Minikokoiset paprikat ovat kotoisin nimensä mukaisesta Padrónista, Espanjasta ja ne ovat suosittuja tapaksia.

Pimientos de Padróneihin ei sen kummoisempaa reseptiä edes tarvita, mutta omaani otin mallia Tiskivuoren emännältä, joka kokkaili paprikoita alkuvuodesta autenttisessa ympäristössä Espanjassa. Ja pieni varoituksen sana: joka kymmenes näistä paprikoista on tulinen. Itselleni ei tosin eilen osunut kohdalle yhtäkään, damn!

Pimientos de Padron / Hannan soppa

Pimientos de Padrón

Monelle? 1

Raaka-aineet

  • 200 g Padrón grillipaprikoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele paprikat ja kuivaa ne hyvin. Kuumenna öljy pannulla ja paista paprikoita kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauttaaltaan hieman mustuneita ja ryppyisiä. Ripsauta päälle reilusti (sormi)suolaa ja tarjoile espanjalaisen oluen tai cavan kera.