NELJÄN AINEKSEN RAVIOLILASAGNE

04/10/2019

raviolilasagne / Hannan soppa

Raviolilasagne on todellista arjen pelastajaruokaa. Sen valmisteluun menee noin viisi minuuttia ja se on pöydässä puolessa tunnissa. Tämän reseptin kanssa mennään tosiaan sieltä, missä aidat ovat jo kaatuneet, mutta se sallittakoon aina välillä!

Tämä resepti aloittaa myös paljon toivotun postaussarjan, jossa jaan kiireisen arjen pelastajareseptejä. Helppoja ohjeita, joissa ei ole pitkiä raaka-ainelistoja ja jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa. Samalla kotiäidin nopeat -tägi vaihtaa nimensä arjen pelastajat -nimen alle, sillä en ole ollut kotiäiti enää piiitkään aikaan ja näistä resepteistä on varmasti iloa muillekin, kuin perheen äideille.

raviolilasagne / Hannan soppa

Raviolilasagne valmistuu neljästä raaka-aineesta: valmiista ravioleista, valmiista pastakastikkeesta, raastetusta pecorinosta (tai muusta voimakkaasta juustosta) ja mozzarellasta. Päälle voi halutessaan vielä ripotella tuoreita yrttejä, minä käytin oregnoa, myös basilika toimisi kivasti.

Raviolilasagnen kanssa pöytään voi nostaa kulhollisen salaattia tai sitten vain pilkottua paprikaa tai muuta lapsille varmasti uppoavaa tuoretta vegeä. Niitä muuten kannattaa aina olla jääkaapissa valmiina rasiassa, valmiiksi pilkotut kasvikset maistuvat muksuille välipalana tai vaikkapa alkuruokana – kuin hienommassakin ravintolassa, hah!

Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen itsekin, mutta olen todennut, että Pirkan Luomu tomaatti-basilikapastakastike on oikein hyvä apu arjen hulinoihin. Ja jos haluat päästä tämän ruoan kanssa _vieläkin_ helpommalla, voit ostaa valmista juustoraastetta. Kun nyt kerran oikomaan lähdettiin, niin oiotaan sitten kunnolla, hitsi vie!

Nopeiden reseptien ystävien kannattaa kurkata myös nämä arjen pelastajat:

raviolilasagne / Hannan soppa

RAVIOLILASAGNE

4-6:lle
*

500 g ravioleja
n. 800 g valmista pastakastiketta
2 dl raastettua pecorinoa tai muuta voimakasta juustoa
1 pallo mozzarellaa
(tuoretta oreganoa)
(chilihiutaleita)

Levitä noin kolmasosa pastakastikkeesta uunivuoan pohjalle. Levitä päälle puolet ravioleista ja kolmasosa pecorino-juustosta. Lisää taas kolmasosa pastakastikkeesta, loput raviolit ja kolmasosa pecorinosta. Viimeiseen kerrokseen tulee loput kastikkeesta, loput pecorinosta ja mozzarella revittynä.

Paista raviolilasagnea 200 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes pinta on kauniin paistunut. Ripottele päälle tuoretta oreganoa ja tarjoile. Tarjoile valmiin ruoan kanssa chilihiutaleita lisäpotkua haluaville.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @soppahanna, niin löydän luomuksesi! ∴