MUIKKUJEN 2-VUOTISKEMUT – JÄTSKIÄ JA HODAREITA!

15/07/2017

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

Lapsostemme toisia (no, itseasiassa kolmansia, sillä järjestin äitiyshuuruissani myös puolivuotiskemut) syntymäpäiväjuhlia vietettiin toukokuun loppupuolella läheisten sukulaisten ja ystävien kesken. Meitä lykästi säiden puolesta ja viihdyimmekin pihalla melkein koko päivän. Ja hyvä niin – sillä tunnetusti tarjoilujen suhteen suuruudenhulluna ei meille mitenkään olisi mahtunut kahta erilaista buffaa sisälle. Tai sitten ei enää olisi mahtunut vieraita.

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

Ulos katoimme hodaribuffan ja pidimme grillin kuumana. Sisältä löytyi taas kahvit, jäätelöbuffa, kakkua, kuppikakkuja ja äitini tekemiä korvapuusteja. Kuvittelen aina olevani jotenkin ihan mestari kakkujen leipomisessa ja uhkarohkeasti testaan uusia reseptejä juuri juhliin ja täytyy myöntää, että tällä kertaa täytekakun suhteen mentiin vähän metsään. Kuivaksi jäi ja rumakin siitä tuli. Onneksi äitini pullat ja siskoni leipomat kuppikakut pelastivat tilanteen makeiden leipomusten suhteen.

Päivän parasta antia tarjottavien suhteen oli kuitenkin jäätelöbuffa, johon sain jätskit Suomen Jäätelöltä. Vantaalla sijaitsevassa pienessä jäätelötehtaassa valmistetaan jätskit Suomenkarjan maidosta (heidän maito-jäätelönsä onkin suosikkini. Tai sitten kuusi. Eiku pistaasi!). Suomenkarjan maito on luonteeltaan täydellistä jäätelön raaka-aineeksi: se on luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaisainepitoisempaa. Suomen jäätelöllä on valikoimassa myös muutama vegaaninen maku, joista meillä oli tarjolla tummasuklaajäätelöä sekä raparperisorbettia. Näistä jäätelöistä ei myöskään löydy keinotekoisia esansseja tai lisäaineita. Sanoinko jo, että jokainen maku on toistaan parempi (ja maut muuten vaihtelevat sesongeittain). Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Suomen jäätelön jätskeihin!

Hodaribuffet / Hannan soppa

HODARIBUFFET

🌭 mummin leipomat sämpylät (& gluteenittomat sämpylät)

🌭 erilaisia liha- ja vegenakkeja

🌭 nyhtöpossua

🌭 tulista nyhtökauraa ja pikkelöityjä kurkkuja Viimeistä murua myöten -blogin tapaan (nyhtikseen laitoin sweet chili-kastikkeen sijasta gochujang-chilitahnaa)

🌭 sinappia, ketsuppia, majoneesia, paahdettua sipulia ja mausteita

🌭 Nannan paahdettua perunasalaattia

🌭 mausteista bataattisalaattia (ohje syksyllä ilmestyvässä Kasvis-kirjassani)

VINKKI! Laita nyhtöpossu ja nyhtökaura tarjolle kuumennettuina sellaisissa astioissa, joissa niitä voi tarpeen mukaan kuumentaa lisää grillissä. Leikkaa sämpylät valmiiksi halki, jos paikalla on paljon pieniä lapsia, jotta terävä veitsi ei unohdu keneltäkään pöydän reunalle.

Jätskibuffet / Hannan soppa

JÄTSKIBUFFET

🍦 Suomen jäätelön jätskejä *

🍦 vesimelonihai hedelmäsalaatilla

🍦 erilaisia keksejä ja marenkeja

🍦 suklaa- ja kinuskikastiketta

🍦 strösseleitä

VINKKI! Laita jäätelöt tarjolle ihan viime hetkellä (mielellään joko kylmäkallejen päälle tai jäillä täytettyihin isoihin vateihin). Siirrä jäätelöt takaisin pakastimeen, kun vieraat ovat ottaneet ensimmäisen kierroksen ja jätä buffetiin ohjeet, mistä niitä voi käydä itse kaivelemassa.

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

MUUT TARJOTTAVAT

☕️ kahvia, teetä ja mehua

☕️ mummin korvapuusteja

☕️ vegaanisia & gluteenittomia porkkanakuppikakkuja (mukaillen Chocochilin ohjeella)

☕️ vegaaninen & gluteeniton raparperi-mansikkatäytekakku

2-vuotissynttärit / Hannan soppa

Perhe / Hannan soppa

Kiitos vielä kerran kaikille juhlimaan tulleille. Lahjat olivat hurjan mieluisia ja valokuvia pippaloista selattu monet kerrat. Kurkkaa synttärihulinat myös Soppaa ja sirkushuveja -blogin puolelta, josta löytyy myös postaukset 1v ja 6kk kemuista.

*Jäätelöt tarjosi Suomen Jäätelö – kiitos vielä kerran!