MOJITO MOCKTAIL

24/06/2020

mojito mocktail / Hannan soppa

Mojito mocktail on raikas janonsammuttaja, alkoholiton versio klassikkococktail mojitosta. Mintun ja limen yhdistelmä on aina yhtä hurmaava ja mojito toimii upeasti myös ilman rommia.

Jos olet joskus istuttanut puutarhaasi minttua, et luultavasti ole sen koommin tarvinnut kesäisin kaupan mintturuukkuja. Minttu on kiitollinen (ja pirullinen) yrtti, sillä se puskee vuosi vuodelta vain enemmän varsia maasta ja valtaa alaa minkä ehtii. Kannulliseen mojito mocktailia saat uppoamaan ison kourallisen minttua, joten minttupuutarhuri: nappaa resepti talteen!

mojito mocktail / Hannan soppa

Itse tykkään tehdä mojito mocktailin sodastreamilla surautettuun kuplaveteen tai kivennäisveteen ja makeuttaa sen siirapilla tai hunajalla. Makeampaan makuun sitruunalimonadikin toimii juoman pidentäjänä. Samat mintut voi käyttää useampaan mojitokannuun, kunhan vain lisää limeä ja siirappia.

Jos haluat terästää juoman, lorauta hieman vaaleaa rommia lasiin ja kaada mojito mocktail päälle.

Lisää minttuinspiraatiota:

mojito mocktail / Hannan soppa

MOJITO MOCKTAIL

  • kourallinen minttua
  • 3 limeä
  • ½ dl vaahterasiirappia (tai voikukkasiirappia)
  • 8 ½ dl kupla- tai kivennäisvettä

Hiero minttuja hieman puhtaiden käsien välissä ja laita ne kannuun. Purista limen mehut kannuun ja sekoita joukkoon siirappi. Kaada kivennäisvesi kannuun ja tarjoile jäiden kera.

Kun juoma on loppunut, voit tehdä kannuun uuden satsin samoilla mintuilla. Lisää vain uudet limen mehut ja vaahterasiirapit ja sekoita hyvin ennen veden lisäämistä.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴