MENIMME SINNE SYÖMÄÄN – MARRASKUUSSA

11/01/2015

Tää on nyt jo suorastaan noloa. Blogata nyt ravintolakäynnistä yli kaksi kuukautta myöhässä. Mutta kuulkaa – ei tässä kaikki, nimittäin yksi kolme kuukautta vanhakin ravintolapostaus odottaa kirjoittamistaan..

No mutta kuitenkin. Kokoonnuimme Helsingin melko uuteen Sinne-ravintolaan ihanalla porukalla marraskuun alussa. Mukana olivat Veera, Avaruusaseman jengi ja Tiskivuoren emäntä Heidi. Sinnehän on tuttu paikka Porvoosta, jossa olen vieraillut syömässä kahdesti ja tykännyt vallan kovasti.

Sinne Helsinki / Hannan soppa

Sinne Helsinki / Hannan soppa

Eerikinkadun alkupäässä sijaitseva Sinne on suht iso ravintola. Sisään astuessa tupsahtaa delin puolelle ja baaritiskin ohitettua onkin isolla katetulla sisäpihalla, jossa sijaitsee tunnelmallinen ravintolasali. Tyylikkäästi sisustettu Sinne on tunnelmaltaan rento ja palvelultaan sopivan rempseä.

Olin paikalla ennen muita ja tilasin alkuun lämmintä mustaherukkamehua, glögikausi kun ei vielä ollut kunnolla startannut.

kananmuna, Sinne Helsinki / Hannan soppa

Olin päättänyt jo etukäteen syöväni pääruoaksi klassikon maineeseen nousseen burgerin ja vähän vaiheilin alkuruoan suhteen. Mutta koska kaikki muutkin ottivat alkuruoan, en voinut jättää sitä väliin. Valitsin listalta klassisen 60jotain asteisen kananmunan olkiperunoilla, pinaatilla ja hollandaisella. Annos ei ehkä ollut kaikkein kaunein, mutta voi jummijammi että se olikin hyvää! Myös pöytään kiikutetut spelttisämpylät olivat ihania ja saimme niitä toisenkin pussillisen.

burgeri, Sinne Helsinki / Hannan soppa

burgeri, Sinne Helsinki / Hannan soppa

Se burgeripäätös tosiaan piti, vaikka listalla oli kaikkea muutakin maukkaan kuuloista. Porvoossa en ole koskaan raaskinut sitä tilata, jotenkin niin pitkän matkan päähän syömään matkatessa ei vaan ole tuntunut oikealta tilata hampurilaista. Tiedän, ihan silly, mutta minkäs teet.

Burgeri tuli pöytään eikä tarvinnut päätöstä katua. Luomu-Charolais-naudan jauhelihasta valmistettu pihvi oli jätetty mukavan mediumiksi ja suolakurkkusiivut, pekoni, marinoitu punasipuli ja aioli maustoivat kokonaisuuden aivan täydelliseksi. Erityismaininta tuosta hampurilaissämpylästä ja optimisuolaisista ranskanperunoista. Myös ketsupin keskellä ollut majoneesisilmä ihastutti – noin pienellä eleellä erottuu helposti edukseen.

Myönnän Sinnen burgerille stadin parhaan hampurilaisen tittelin. Ehdottomasti.

jälkkäri, Sinne Helsinki / Hannan soppa

tyrnijälkkäri, Sinne Helsinki / Hannan soppa

Jälkkäriksi otin mehustettuja villivadelmia, vaniljajäätelöä ja turkinpippurimarenkia. Vaikkakin maultaan annos oli ihan hyvä, niin kyllä kävi kateeksi tuota Veeran tyrnisorbetilla ja lakritsikreemillä ylevöitettyä tuulihattua! Tuulihattuannos on edelleen listalla, suosittelen maistamaan.

lasku, Sinne Helsinki / Hannan soppa

Laskut tuotiin pöytään hauskasti vanhojen romaanien välissä. Kolme ruokalajia, limsa ja mustaherukkamehu maksoivat yhteensä alle 50 €, eli hinta-laatusuhde on Sinnessä vähintäänkin kohdillaan. Tänne tulen varmasti illallistamaan uudestaankin, myös delipuolen meininki kiinnostaa.

***

SINNE HELSINKI
Eerikinkatu 2, Helsinki