MEAT FREE MONDAY: HERNEPUURO

06/10/2014

Eiks kuulostakin kauheelta. Hernepuuro. Ennen kuin ehditte ajattelemaan, että nyt se Hanna on lopullisesti seonnut, niin muistelkaapa niitä kertoja kun oon tarjoillut teille kauhean reseptin. Niinpä. Ei oo kovinkaan montaa, jos ei niitä kuuden vuoden takaisia säilykehernekeittohommeleita lasketa..

Söin pari vuotta sitten jossain tilaisuudessa Pekka Terävän tekemää suolaista kaurapuuroa. Ajatus ei ole jättänyt sen jälkeen rauhaan, persiljapuuro oli ihan mielettömän hyvää! Olen myös suuri indonesialaisen kanapuuron fani ja risotto on yksi lempiruoistani – eräänlaista riisipuuroahan sekin on. Kotimaisen kauran käyttäminen tämän tyyppisessä ruoassa on paitsi terveellinen teko, niin myös ympäristön ja suomalaisen elinkeinon kannalta kannattava vaihtoehto.

Nyt törmäsin tähän hernepuuroon surffaillessani Food52 -sivuilla ja sitä oli pakko ryhtyä keittelemään heti paikalla, kerta kaikki aineksetkin löytyivät sopivasti kotoa. Itse käytin puuron tekoon suuria kaurahiutaleita, mutta enemmän risottomainen tulee ryyneistä. Huomioi vain, että ryynejä käyttäessä kasvisliemen määrä ja haudutusaika kasvavat.

Hernepuuro. Ei se oikeastaan niin kauheelta kuulosta. Hernepuuro on ihanaa.

hernepuuro / Hannan soppa

HERNEPUURO

1-2:lle

*

1 rkl voita

½ sipuli

1 dl isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita

n. 3 dl kasvislientä

1 dl pakasteherneitä

1 dl vastaraastettua parmesania

2 rkl smetanaa

suolaa & mustapippuria

 

Silppua sipuli. Kuumenna pannu tai pieni kattila ja sulata siinä voi. Freesaa sipulisilppua n. 5 minuttia, kunnes läpikuultavaa. Lisää kaurahiutaleet ja ala lisäämään vettä desi kerrallaan, sekoitellen, ihan niin kuin tekisit risottoa. Osa kaurahiutaleista kypsyy nopeammin (jos käytät kaurasuurimoita, tarvitset enemmän kasvislientä ja aikaa). Sekoita joukkoon herneet, juusto ja smetana. Sammuta liesi ja anna muhia pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaavi puuro kulhoon tai kahteen ja raasta vielä päälle parmesania. Nauti heti.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.