MEAT FREE MONDAY: halloumia ja kesäperunoita

11/08/2014

Halloumia ja kesäperunoita / Hannan soppa

Hurahdin tänä kesänä yhteen ruokaan enemmän kuin mihinkään pitkään aikaan.

Kaikki sai alkunsa, kun iki-ihana Jokihaka kokkaa -blogi palasi luovalta tauoltaan ja julkaisi reseptin yksinkertaiseen, mutta voi-piru-miten-maukkaaseen kesäruokaan. Keitettyjä varhaisperunoita, suolaista halloumia ja roppakaupalla raikkaita kesän yrttejä.

Halloumia ja kesäperunoita / Hannan soppa

perunat yrttikylvyssä / Hannan soppa

Jos homma alkaa kuulostamaan suhteellisen tutulta, niin olet mitä luultavimmin törmännyt tähän killeriohjeeseen jo esim. Suolaa & Hunajaa -blogissa tai Lauran Tähdessä. Ja ei, näin monta ruokabloggaajaa hurmannut safka ei voi olla huonoa. Kokeile vaikka. Meikäläisillä tätä on syöty noin joka toinen päivä, koska noh. Kokeile vaikka.

Halloumia ja kesäperunoita / Hannan soppa

HALLOUMIA JA KESÄPERUNAA

2:lle

*

200 g halloumi-juustoa

n. 400 g keitettyjä uusia perunoita

2 tl kapriksia

1 kesäsipuli varsineen

tuoreita yrttejä

½ punainen chili

1-2 rkl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

pippuria & suolaa

Hienonna sipuli varsineen, yrtit (minulla oli basilikaa, minttua, lipstikkaa, rakuunaa ja salviaa!) ja chili. Sekoita joukkoon kaprikset, öljy, sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista pannulla öljyssä perunoihin (leikkaa puoliksi tai neljään osaan isoimmat, pienet voi paistaa kokonaisina) napakka väri ja siirrä maustumaan yrtti-sipuli-öljyseokseen.

Viipaloi halloumi ja paista melko kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi. Jaa kahdelle lautaselle ja kasaa maustetut perunat liemineen päälle. Nauti heti.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.