KASARMITORIN KATURUOKAKARNEVAALIT

Helsingistä on viimeisen parin vuoden aikana muodostunut yksi ehdottomista lempikaupungeistani. Sopivan kompaktista kotikaupungistani löytyy kauniita puistoja ja ihania saaria, shoppailumahdollisuuksia, arkkitehtuuria ja kulttuuria. Erityisesti ruokakulttuuria.

Viime keväinen Streat Helsinki -katuruokatapahtuma osoitti kaupunkilaisilla olevan suuri hinku street foodia kohtaan ja nyt jo kahtena keskiviikkona on Kasarmitori täyttynyt nälkäisestä kansasta. Jonot ovat melkoisia, mutta tunnelma leppoisa. Musiikki raikaa, aurinko paistaa ja ruoka on hyvää. Street Food Carnival kokoaa yhteen tämän hetken kuumimmat (ja ainoat) katuruokarekat, toivottavasti häppeninki on tullut jäädäkseen!

Tänäänkin luukut aukeavat jo tuttuun tapaan neljältä ja meiningit jatkuvat iltaysiin asti.

TacoBot / Hannan soppa

tacobot, street food carnival, hannan soppa

tacobot, street food carnival, hannan soppa

Tapasin viime keskiviikkona Jaanan ja Minnan varttia vaille viisi yhä kiinni olevan Taco-botin edessä, jonne oli jo kertynyt pienimuotoinen jono. Päätimme odotella luukkujen aukeamista, vaikka ajankohta vielä siirtyikin ilmoitetusta viidestä kahdellakymmenellä minuutilla. Lopulta pääsimme tilaamaan, mutta ilmoitetuista ruoista vegequesadilloja ei ollut saatavilla lainkaan ja kalatacoissa kerrottiin kestävän vähän kauemmin.

Jaana tilasi rohkeana kuitenkin kalatacot (11 €), minä ja Minna valittiin varmemman päälle pork belly tostadat (10 €). Kaikkien sapuskat tulivat melko sukkelaan ja siirryimme nauttimaan chilisoosseilla tuunattuja eväitämme torin laidalle. Ruoka oli kauniisti aseteltua ja vallan maukasta, joskin hieman vaikeasti syötävää ja tunsimme saaneemme aika kovalle hinnalle ihan kivasti vastiketta. Jos jotain toivoisi, niin Taco-botinkin jäbät voisivat viilata hommansa niin, että koju aukeaa silloin kun on ilmoitettu – kaikki muutkin siihen näyttävät pystyvän. Myös itse palveluprosessi on meksikolaiseen tyyliin kovasti verkkainen, jengillä on nälkä ja jono on pitkä, hurry up siis!

street food carnival, b-smokery, hannan soppa

B-Smokery / Hannan soppa

Ribs, B-Smokery / Hannan soppa

Ystäväni Päivin saavuttua paikalle päädyimme jonottamaan ribsejä B-Smokeryn kärrylle. En katsonut kelloa kuulumisia vaihtaessamme ja höpötellessämme, mutta kyllähän siinä ainakin reilu puoli tuntia vierähti. Otimme ribsit puoliksi ja karkasimme läheiseen puistoon niitä mussuttamaan. Lihassa oli hyvät maut ja sen alta löytyi erinomaista coleslawta. Kymmenen euron hinta oli katuruoaksi aika kova, mutta toisaalta puolet annoksesta riitti tyydyttämään tostadoista jääneen pikkunälkäni.

piknik / Hannan soppa

Street Food Carnival on mainio tapahtuma, mutta ”maistelen vähän sitä sun tätä” -mentaliteetti kannattaa jättää kotiin. Annoskoot on aika isoja, hinnat suht korkeita ja jonot sellaiset, ettei useampaa rekkaa edes tee mieli kokeilla kerralla. Onneksi tilaisuus järjestetään Kasarmitorilla toistaiseksi joka keskiviikko ja mielenkiinnolla jo odotan mitä puuhamies McCormick seuraavaksi keksii.

***

STREET FOOD CARNIVAL toistaiseksi joka keskiviikko klo 16-21
Kasarmitori, Helsinki

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

2 Kommenttia

    1. Ompa harmi tuo maistelumentalitettin unohtaminen harmi juttu. Amerikassa musta juttu oli nimenomaan se pienien annosten maistelu monesta kojusta. Niissä paikoissa missä me käytiin, ei jonot olleet lainkaan pahat. Kira tosin sanoi että San Franciscossa meno on toinen.

      1. Joo mä olin myös skidisti pettynyt tuohon aspektiin, jotenkin olin kelannut sen enemmän sellaiseksi maistelutapahtumaksi. Mutta tosiaan näillä jonoilla parempi näin. Jos tilanne pääsee normalisoitumaan niin puolikkaat annokset olisivat hyvä lisä valikoimaan :)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *