HÄRKÄPAPUTAHNA HERMANNIN HÄRKÄPAVUISTA

15/08/2020

härkäpaputahna / Hannan soppa

Härkäpaputahna tuoreista härkäpavuista on ihanaa! Helppotekoinen tahna sopii mainiosti leivän päälle ja se maistuu myös erilaisten ruokien lisukkeena.

Olen viettänyt tämän viikon lapsuusmaisemissani Kouvolan Pilkanmaalla vanhan luokkakaverini maatilalla. Pistimme Marttilan Tinkiin pystyyn pop up kahvilan, jossa tarjoilemme lähipaahtimon kahvia ja itse tehtyjä leivonnaisia. Suolainen puoli on koostunut leipomistani hapanjuurileivistä. Vehnäleivän päälle olen sipaissut härkäpaputahnaa, joka on kerännyt paljon kehuja.

härkäpaputahna / Hannan soppa

Olen tehnyt härkäpaputahnan Hermannin viljelemistä härkäpavuista, jotka on kerätty aina valmistuspäivän aamulla viereiseltä pellolta. Tuoretta lähiruokaa parhaimmillaan! Meillä kasvaa omassakin puutarhassa härkäpapuja ensimmäistä kertaa, joten tätä tahnaa tulen tekemään vielä usein tämän syksyn aikana.

Härkäpaputahnassa maistuu valkosipuli, sitruuna ja lehtipersilja. Vegaaninen ja gluteeniton tahna säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa hyvin vajaan viikon.

PS. Kokeile myös grillata tuoreita härkäpapuja – löydät reseptin täältä!

PPS. Pop up kahvila Arvo on vielä huomenna sunnuntaina 16.8.20 auki! Lisätietoja FB-eventistä.

härkäpaputahna / Hannan soppa

HÄRKÄPAPUTAHNA

*

  • 2 ½ dl tuoreita härkäpapuja riivittynä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa

Riivi härkäpavut. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä härkäpapuja noin kolme minuuttia. Jäähdytä siivilässä juoksevan kylmän veden alla tai kippaa pavut hetkeksi jääveteen. Valuta.

Siirrä härkäpavut tehosekoittimeen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää tehosekoittimeen yhdessä sitruunan mehun, öljyn ja lehtipersiljan kanssa. Surauttele tahnaksi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jotta saat sopivan rakenteen.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴