GLASSIKON BRUNSSI

15/11/2017

Glassikko brunssi / Hannan soppa

Meillä on Porvoossa uusi ravintola. Upeaan vanhaan 1700-luvulla rakennettuun taloon kirkon kupeeseen on avattu Vanhan Porvoon Glassikko, joka on yhden ravintola-alan konkaripariskunnan toteutunut unelma. Kun Lyhyenä hetkenä -blogin Pia kutsui minut seurakseen ravintolan lauantaibrunssille, ei minun kauaa tarvinnut miettiä vastausta. Niinpä ajelin viime lauantaina ehkäpä hieman suhteettoman suurin odotuksin parinkymmenen minuutin päässä olevaan naapurikaupunkiin nauttiakseni Pian ihastuttavasta seurasta ja vanhan talon upeasta tunnelmasta.

Glassikko brunssi / Hannan soppa

Glassikko / Hannan soppa

Glassikko / Hannan soppa

Samuli Wirgentius, Glassikko / Hannan soppa

Mm. legendaarisesta Postresista tunnettu Samuli Wirgentius remontoi vaimonsa Heidin kanssa kotinsa ravintolaksi ja ovet ovat olleet asiakkaille nyt pari viikkoa auki. Glassikossa on lähes maaginen tunnelma ja huomaan ajautuvani ihan liikuttuneisiin fiiliksiin pariskunnan paremmin tuntevan Pian vanavedessä. Omistajapariskunta häärää – toinen keittiössä ja toinen salin puolella – kuin kotonaan, luonnollisesti, ja asiakkaat toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi.

Glassikko / Hannan soppa

Glassikko / Hannan soppa

Glassikko brunssi / Hannan soppa

Glassikko brunssi / Hannan soppa

Glassikko brunssi / Hannan soppa

Tutustun ensin ravintolaan kameran linssin läpi ja lopulta istuudumme ikkunapöydän ääreen nauttimaan brunssista. Viereisessä pönttöuunissa räiskyy tuli ja nälkä on kova, jätin nimittäin ihan tarkoituksella aamupuuron väliin. Ensin pöytään kannetaan talon leipävalikoima, juuren leivottua spelttileipää, söpöjä optimirapeita croissanteja ja joka suupalalla vahvasti Helsingin edesmenneen Postresin mieleen tuovaa saaristolaisleipää. Lisäksi pöydästä löytyy itse tehtyjä hilloja, joista paratiisiomenahillo nousi suosikikseni. Pian saamme nauttia myös ihanaa rasvaista jogurttia granolan kanssa sekä hedelmäsalaattia. Valtavasta teevalikoimasta valitsen kirsikkaista vihreää teetä, jonka tuoksu on huumaava. Teen lisäksi siemailemme myös tuorepuristettua appelsiinimehua sekä lasilliset kuohuvaa.

Glassikon brunssi / Hannan soppa

Seuraavana Samuli kantaa pöytään kauniit annokset kylmäsavulohta ja jumalaista munakokkelia. Itsehän olen siitä onnekkaassa asemassa, että mieheni tekee täydellistä munakokkelia ja tämä Glassikon versio on kyllä vähintäänkin yhtä hyvää. Kala-annoksen jälkeen maistelemme salaatteja: on tomaatti-mozzarellaa, skagenia ja perunaa, kaalia ja chorizoa sisältävää. Jälkimmäisestä innostun niin, että päätän siltä istumalta kokkailla samantyylisen salaatin medän isänpäivän brunssipöytään. Ennen jälkkäreitä nautimme myös palaset unelman pehmeää stiltonia ja mausteleipäkuutioita.

Jälkkärivaiheessa mieleni tekee jo vaihtaa tee kahviin. Ihanan makean eton messin lisäksi pöytään kannetaan kahta Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jätskiä, vadelmaa ja banaani-popcornia. Samulihan on myös kylän jätskivelho Jäätelötehtaan takana ja jädet ovat taattua tuttua laatua.

Meidän brunssimme tarjosi Glassikko, mutta voin käsi sydämellä suositella sitä jokaiselle hyvän ruoan ystävälle. Hinta pöytään tarjoillulle brunssille on 28,50 euroa ja se tarjoillaan lauantaisin sekä sunnuntaisin kahdessa kattauksessa, ensimmäinen klo 10 ja toinen klo 13. Arkisin tarjolla on kahvilatuotteita ja perjantai-iltaisin arinauunissa paistetaan pizzaa! Mistähän me saataisiin lastenvahti joksikin perjantaiksi, jotta päästäisiin miehen kanssa vähän pizzalle ja viinille. Niin ja hei! Luvassa on myös tähti-illallisia, joista ensimmäinen pidetään mitä luultavimmin jo tämän kuun lopussa.

Onnea Porvoo ihanasta uudesta kahvila-ravintolasta. Tästä tulee takuulla menestys.

Glassikko, Porvoo / Hannan soppa

VANHAN PORVOON GLASSIKKO

Kirkkotori 7, Porvoo

*FB-sivut*

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kurkkaa myös postaukseni porvoolaisista Fryysarinrannasta, Postresista, Sinnestä ja Hotelli Pariisin Villestä

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki