#MEOLLAANFOODLOVER

04/11/2016

foodlover

foodlover prt sc / Hannan soppa

Foodlover on täällä! Uusi portaali kokoaa alleen ruokablogien parhaimmistoa. Täällä ollaan aika tosi innoissaan tästä uudistuksesta – laadukasta  ruokablogien sisältöä koostavaa sivustoa on kovasti kaivattu. Foodloverista löytyy siis vanhat tutut Blogiringin laadukkaat ruoka- ja leivontablogit sekä joukko uusia mm. Indiedaysin puolelta mukaan tulleita blogeja. Feediin nousevat myös Foodloverin rinnalle avatun Lifie -lifestyleblogien portaalin ja vanhan kunnon Indiedaysin ruokasisällöt. Uusi saitti palvelee lukijoita, jotka haluavat inspiroitua uusimmista ruokasisällöistä, mutta sivulta löytyy myös haku-toiminto, jonka avulla löytää vaikkapa kaikkien noin kuudenkymmenen blogin risotto-ohjeet. Kätevää!

Enää ei siis sivupalkissani ole Blogiringin logoa, vaan yläpalkista löytyy Foodloverin navigointipalkki. Muuten meno tulee pysymään samana ja esimerkiksi kaupalliset yhteistyöt hoituvat edelleen Blogirinki Median ja nykyään myös Indiedaysin kautta.

foodlover feed / Hannan soppa

Kokit ja Potit -blogin Hannele heitti haasteen ilmoille muille Foodlover-bloggaajille: esitellään omat viisi suosikkiamme Foodloverin blogien joukosta ja samalla hieman kerrotaan uudesta sivustosta. Valinta ei ollut todellakaan helppo, mutta tässä nyt kolme pitkäaikaista luottosuosikkiani sekä kaksi uutta aivan mieletöntä tuttavuutta! Ottakaa tekin haaste vastaan arvon Foodlover-kollegat ja jakakaa omat suosikkinne blogissa tai somessa tägillä #meollaanfoodlover.

Pata porisee -blogiin mentäessä tulee aina jotenkin niin kovin hyvälle tuulelle! Maatilan emäntä Annaleenan ote ruoanlaittoon ja kuvaamiseen on sopivalla twistillä rento ja iloinen. Arvostan kovasti sesongin mukaista kokkailua. Seuraavaksi ajattelin kokeilla savoijinkaalikääryleitä sienitäytteellä.

Tiskivuoren emäntä on vanha suosikki, josta löytyy reseptit niin perinteisiin ruokiin, kuin trendikkäisiin villityksiinkin. Blogin pitäjästä Heidistä, siitä emännästä, on tullut minulle hyvin rakas ystävä, jonka kanssa vaihdamme päivittäin ajatuksia ruoanlaitosta ja elämästä noin yleensäkin. Seuraavaksi ajattelin kokeilla maa-artisokkasalaattia pekonilla & homejuustolla.

Maistuu makialle on uudempi löytö, josta on kuitenkin jo korvamerkitty kovin monta reseptiä odottamaan kokeilua. Kauniin värikkäät kuvat ja helpohkot reseptit inspiroivat arkiruokapaniikin iskiessä. Lisäksi blogista löytyy hauskoja ideoita juhlapurtaviksi (katsokaa vaikka tämä Halloweenin monsterifudge!). Seuraavaksi ajattelin kokeilla taco-spagettia.

Viimeistä murua myöten -blogin takana on herttaisen oloinen Saara. Olen tutustunut blogiin aika vastikään, mutta siitä on jo tullut lempparini. Saaran reseptit ovat raikkaita ja kekseliäitä ja blogin kuvat – sellaisia ei ole kuulkaa suomalaisissa ruokablogeissa ennen nähty! Ihan käsittämättömän hienoja! Seuraavaksi ajattelin kokeilla kikhernetacoja harissakvinoan kera.

Andalusian auringossa visuaalisesti upea blogi, jonka resepteihin voi aina luottaa. Kaihoten luen aina Erjan matkapostauksia, hänellä on uskomattoman mukaansatempaava tyyli kirjoittaa ja kuvata asioita. Niinpä odotankin myös innoissani keväällä ilmestyvää esikoiskirjaa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla jouluista maalaisterriiniä possusta.

Lisäksi haluan vielä antaa erityismaininnan haasteen heittäneelle Kokit & Potit -blogille. Olen seurannut Hannelen kaunista blogia jo vuosia. Olen äärettömän kateellinen hänen viherpeukalolleen ja tyylilleen ilmaista asioita kirjoittamisen avulla. Meidän makumme myös menevät käsittämättömällä tavalla yksiin – usein huomaan Hannelen bloganneen jonkun reseptin, mikä itsellänikin on luonnoksissa. Monen monta reseptiä onkin tullut kokattua Kokkipottilasta sekä Hannelen kauniista Suupaloja-kirjasta – nyt viimeksi eilen tein jauhelihacurrya.

***

Tänään sitten juhlitaan illalla kollegoiden kanssa Inspiration Blog Awards -gaalassa, jossa myös Hannan soppa on ehdolla Foodlover-kategoriassa. Ihanaa tavata kaikkia vanhoja ja uusia tuttuja, nauttia pari lasia kuohuvaa ja illan päätteeksi kömpiä hotellilakanoihin koisimaan!