PARASTA LAHTEA: LOUNAS EKOKAHVILA MEAMANNASSA

23/01/2018

Meamanna / Hannan soppa

Tiesittekö, että Lahden seutu on oiva matkakohde paitsi talviurheilufaneille, niin myös foodieille? Minä en totta puhuen tiennyt ja olenkin tosi iloinen, että pääsin tutustumaan alueeseen viime viikolla NBE Finlandin host bloggaajana. Ohjelmaamme kuului mm. loimulohen valmistusta ja nauttimista lumikenkäilylenkin päätteeksi Lehmonkärjessä sekä upea illallinen Rouxissa, mutta ihan ensimmäisenä haluan kertoa teille lähtemättömän vaikutuksen tehneestä lounasravintolasta. Ekokahvila MeaManna ja sen yhteydessä oleva luomuleipomo kannattaa ehdottomasti laittaa listalle seuraavan kerran, kun suuntana on Lahti.

Meamanna / Hannan soppa

Meamanna / Hannan soppa

Meamanna / Hannan soppa

Tärkeintä ravintolassa itselleni on tietysti hyvä ruoka. MeaMannassa on tarjolla kahvilatuotteiden ohella keitto- ja salattilounasta, josta pääsimme nauttimaan. Vierailupäivänämme keittona oli suloisen tulinen maissi-perunakeitto ja salaattipöydästä löytyi mm. erilaisia papusalaatteja, paahdettuja pähkinöitä, ihanasti maustettua punajuurta sekä hapatettua naurista. Ruoka valmistetaan luomuraaka-aineista ja se on pääosin vegaanista ja gluteenitonta. Kaikki oli todella maukasta, mutta erityisesti gluteeniton siemenleipä teki vaikutuksen ja saimmekin sitä mukaan seuraavan päivän aamupalaksi. Maistelimme myös gluteenittomia runebergin torttuja ja vegaanisia laskiaispullia, nams!

Meamanna / Hannan soppa

Ruoan ohella tärkeää on tietysti tunnelma ja palvelu. MeaManna on tyylikkään viihtyisästi sisustettu ja palvelu on rempseän iloista. Kanta-asiakkaita tuntuu olevan paljon ja henkilökunta vaihtaa heidän kanssaan kuulumisia. Ravintolassa ja leipomossa työskentelee kymmenen erityistä tukea tarvitsevaa henkilöä ja kolme työnohjaajaa. Useimmat työntekijöistä ovat viihtyneet MeaMannassa useita vuosia. Pääsimme piipahtamaan myös leipomon puolella ja juttelemaan saksalaissyntyisen pääleipurin kanssa, jota hänen työntekijänsä intoutuivat kutsumaan maailman parhaaksi leipuriksi ja pomoksi. Minulle jäi visiitistämme ihan mielettömän lämmin fiilis, tällaisia hyvän mielen (ja todella hyvän ruoan) paikkoja pitäisi ehdottomasti olla Suomessa enemmän!

MeaMannan leipomossa leivotaan sämpylöitä, leipiä, kakkuja ja muita tuotteita kahvilaan sekä mm. mysliä. Erityisesti raakakakut ovat kokeilemisen arvoisia. Kahvilan puolella on tarjolla kakkubuffet tiistaista torstaihin klo 15 alkaen ja lauantaisin tarjolla on luomupizzaa – taidanpa viedä perheeni lähiaikoina Messilään pulkkamäkeen ja MeaMannaan pizzalle!

MEAMANNA EKOKAHVILA & LUOMULEIPOMO

Hollolankatu 1, Lahti

*nettisivut*

// Lounas tarjottiin yhteistyössä Visit Lahti & NBE Finland

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

1 Comment

  1. Vastaa

    RAVINTOLA ROUX LAHDESSA (ILLALLISKOKEMUS)

    […] Illallista kanssani nauttivat ihanaiset bloggaajat Emma, Vanessa, Sophie, Anne Christine, Lavina ja Nina sekä kaksi Visit Lahden edustajaa. Kurkkaa myös postaukseni lahtelaisesta ekokahvila MeaMannasta. […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *