chinese egg drop soup 蛋花湯

14/08/2010

Tämä ei ole mitään kauneinta ruokaa, mutta sitäkin herkullisempaa. Jos ei uskalla ensimmäistä kertaa kokeilla tätä kotona, kannattaa tilata seuraavalla kiinalais-ravintola käynnillä alkuun pieni munakeitto ja kokeilla. Saatat ihastua. Itse vetelen tätä aina välillä aamiaiseksi tai suht pikaiseksi välipalaksi.

Olisipa tälle joku kivempi käännösnimike, munakeitto ei nyt vain oikein houkuttele. Wikipedia tietää kertoa, että suora käännös kiinalaiselle nimelle on ”egg flower soup”, munakukkakeitto on toki jo vähän nätimpi nimi, hee.

Karppi tekee taas niin kuin itsestä tuntuu parhaalta (maissitärkkelyksestä tulee hiilihydraatteja n. 4 g), mutta tähän keittoon kyllä sopii pieni suurustus kuin nyrkki silmään. Vegeversio on helppo toteuttaa vaihtamalla kanaliemi kasvis-sellaiseen.

Kiinalainen muna-tofukeitto

(Buzzle.com)

1:lle

*

4-5 dl hyvää kanalientä

pikkurillin pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna

½ rkl soijakastiketta

2 rkl hienonnettua tofua

½ rkl maissitärkkelystä (maizenaa)

suolaa

valkopippuria

1 kevyesti vatkattu muna

1-2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Laita kattilaan kanaliemi (säästä 1 rkl suurustamiseen), inkivääri, soija ja tofu. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä niin, että keitto vain kevyesti poreilee. Erillisessä kulhossa sekoita 1 rkl kanalientä ja maissitärkkelys ja kaada se keiton joukkoon sekoittaen kunnes keitto saostuu, saosta mieleiseksi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada keiton joukkoon hitaasti, koko ajan sekoittaen, kevyesti vatkattu muna ja siirrä kattila levyltä heti kun kaikki muna on keitossa. Lopuksi ripottele keiton pinnalle sopivan reilusti hienonnettua ruohosipulia.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.