KESÄN EKAT GRILLAILUT & VUOHENPUTKI-VARHAISKAALISALAATTI

19/05/2016

villivihannes-kaalisalaatti

Hiljaista on ollut täällä blogin puolella. Äiti on ollut vähän väsynyt, mitäpä sitä salailemaan. On kaksi vuoden ikäistä kovin meneväistä vauvaa, on remontin ja banaanilaatikoiden keskellä asuminen, on miehen työt ja bändikiireet. Ja jotta tämä yhtälö ei tuntuisi liian helpolta, ollaan toki sairastettu flunssaa ja korvatulehdusta ja siitepölyallergiaa ja vaikka mitä.

Muurikka / Hannan soppa

kesän ekat grillailut / Hannan soppa

kesän ekat grillailut / Hannan soppa

Valitukset sikseen, kesä on nimittäin täällä! Viis keittiöremontista ja väärän värisistä vetimistä! Bye bye mikrokokkailut, nimittäin ruoanlaiton voi hyvin ulkoistaa ja antaa grillin hoitaa ne raskaammat tehtävät. Grillin virkaa hoitaa ainakin nyt alkukesän Muurikalta viime vuonna saamani Kesäkeittiö, mutta ehkäpä tässä pitkän kuuman kesän aikana saamme uuden kesäkeittiön puugrilleineen valmiiksi.

Kyllä ne ensimmäiset oikeasti onnelliset omakotitaloasumisen tunteet on tuolla pihalla tulleet. Skidit konttaa menemään voikukkapellossa ja itse voi kipaista pihan perältä pari nokkosta aamumunakkaaseen. Ruoan voi valmistaa grillissä ja nauttia auringonpaisteessa terassilla. Kylmä Riesling maistuu ihan yhtä hyvältä myös skumppalaseista.

Ja vuohenputkia, niitä on nyt mulla ihan omastakin takaa.

Ensimmäinen kotipihalla valmistettu ja syöty ateria piti sisällään vuohenputkisen varhaiskaalisalaatin lisäksi luomupossun kyljyksiä, chimichurri-kastiketta ja varhaisperunoita.

vuohenputki-varhaiskaalisalaatti / Hannan soppa

VUOHENPUTKI-VARHAISKAALISALAATTI

4-6:lle

*

1 pieni varhaiskaali (n. 800 g)

 n. 1 l nuoria vuohenputkia

0,5 tl suolaa

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

 

Suikaloi varhaiskaali. Huuhtaise vuohenputket ja revi isommat lehdet pienemmiksi. Pienet versot voit laittaa salaattiin sellaisenaan. Hiero suola kaalisuikaleisiin ja sekoita sitten joukkoon vuohenputket, oliiviöljy ja sitruunamehu. Tarkista maku. Tarjoile esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

***

Sesonkireseptit

Tykkäätkö resepteistäni? Tilaa yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa tekemäni Sesonkireseptit-kirjanen, joka sisältää 200 sesongin mukaista reseptiä ja kannustaa sesonkivihannesten monipuoliseen käyttöön!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.