VAHVA SUOSITUS: TULJAK, TALLINNA

16/10/2016

Tuljak Tallinna / Hannan soppa

PRESSIMATKA

Tuljak Tallinna / Hannan soppa

Tuljak Tallinna / Hannan soppa

Tuljak / Hannan soppa

Tuljak / Hannan soppa

Palasin maanantaiyönä Viron suurlähetystön järjestämältä pressimatkalta Tallinnasta.  Parin päivän reissu piti sisällään mielenkiintoisia vierailuita, herkullisia makuja sekä upeita vanhoja ja uusia tuttavuuksia. Hyvin tiivis aikataulu piti huolen siitä, ettei tylsää hetkeä tullut eikä tuliaisia ehtinyt edes miettiä. Kyllä taas muistui mieleen, miten ihana kaupunki Tallinna onkaan. Ruokamatkakohteena se on viime vuosina nostanut kovasti päätään ja kaupunki onkin täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia ja vieläpä järkevän hintaisia ravintoloita.

Maanantaina nautimme lounasta yhdessä sellaisessa, nimittäin kovasti kehutussa Tuljakissa. Ravintola sijaitsee hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella, mutta on ehdottomasti pienen taksimatkan väärti!

Tuljak / Hannan soppa

Tuljak / Hannan soppa

Tuljak / Hannan soppa

Alkupalat oli katettu pöytään seurueemme saapuessa paikalle ja kuolaefekti oli välitön. Siemailimme alkuun raikasta virolaista omenasiideriä, joka tuntui olevan todella muodikas juoma lahden tuolla puolen. Tuljak on alunperin avattu 60-luvulla, jolloin siellä tarjoiltiin voileipiä ja kunnianosoituksena vanhaa aikaa kohtaan pöydässä oli saaristolaisleipää voin, dijonilla maustetun maapähkinävoin (NIIN HYVÄÄ!) ja ylikypsän porsaankyljen kera. Lisäksi alkupalavalikoima sisälsi turskan maksalla täytetyn ruiskypärän, naudanlihapastramileipäsen, uppopaistetun ja parmesanilla maustetun vihersimpukan ja ehkäpä maailman maukkaimman tomaatin fetan kera. Oma suosikkini oli ehdottomasti tomaatti, vaikka jokaisesta suupalasta kyllä huomasi keittiön ammattitaidon ja omistautuneisuuden. Uskomattoman taidokkaasti valmistettua ruokaa.

Kurkkasin listalta, että pienten alkupalojen hinta on 6 euroa kappale, alkuruokien 12.

Turskaa, Tuljak / Hannan soppa

suklaakakku, Tuljak / Hannan soppa

Pääruoaksi valitsin turskaa, kuten lähes koko pöytäseurueemme. Toisena vaihtoehtona oli karitsaa, joka näytti kaverin lautasella oikein mainiolta sekin. Täydellisen rapeanahkaisen kalan kanssa tarjottiin perunasosetta, joka oli kääräisty hiiltyneeseen salottisipuliin. Voimakkaan makuinen yrttisalaatti viimeisteli annoksen.

Jälkkärin kohdalla meinasi sydän pysähtyä. Sentin paksuisessa silkkisen sileässä suklaakakussa oli ohuen ohut rapsakka keksipohja ja sen päälle oli ripoteltu arvoitukseksi jäänyttä mustaa murua (sen verran tarjoilija paljasti, että joukossa oli valkosuklaata). Kirsikkasorbetti oli annoksessa mukava raikas lisä. Yksi ehdottomasti parhaista koskaan syömistäni suklaajälkkäreistä, no doubt.

Pääruoat maksavat Tuljakissa 18 euroa – Suomen hintoihin tottuneena se on hämmentävän vähän. Jälkkärien hinta on 6 euroa, samoin lasten annosten. Palvelu oli myös ensiluokkaista ja miljöö upea. Ei ole oikeastaan mitään syytä, ettenkö nappaisi taksia Tuljakiin seuraavallakin Tallinnan visiitillä. Nälkä jäi nähdä, mitä muuta ravintolalla on tarjottavaa.

***

TULJAK

Pirita tee 26e, Tallinna

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.