UUNIBATAATTI NYHTÖPOSSULLA

11/08/2015

Uuniperuna on varmasti kaikille vanha tuttu, mutta sama homma toimii myös ravinteikkaammalla ja maukkaammalla bataatilla.

Tein näitä uunibataatteja heinäkuussa eräänä sateisena päivänä, mutta vieläkin paremmin näitä passaisi tarjoilla syksyn tullen. Pimenevä ilta, lasillinen punaviiniä, kynttilän valoa.. Tällä annoksella hurmaa kyllä kenet tahansa lihansyöjän!

Nyt seuraa pieni kotiäidin paljastus: käytin nimittäin Lidlin valmista BBQ-kastiketta. Ja se on ihan ok: joskus pitää oikaista alusta asti itse valmistamisen sijaan ja Lidlin barbequesoossit ovat osoittautuneet olevan loistavan makuisia ja erinomaisia ajansäästäjiä. Mutta jos aikaa ja innokkuutta piisaa, niin suosittelen tsekkaamaan nämä Onko nälkä? -blogin grillikastikkeet!

Uunibataatti nyhtöpossulla / Hannan soppa

UUNIBATAATIT NYHTÖPOSSULLA

4:lle

*

4 keskikokoista bataattia

 1 annos nyhtöpossua (tällä reseptillä)

voita, savupaprikajauhetta ja vaahterasiirappia

BBQ-kastiketta

2 kesäsipulia

ranskankermaa

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese bataatit hyvin, pistele haarukalla sieltä täältä ja kääri folioon. Paahda uunissa n. 45 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä.

Paista valmista nyhtöpossua voin (n. 2 rkl), savupaprikajauheen (n. 2 tl) ja vaahterasiirapin (n. 2 rkl) seoksessa, kunnes hieman rapsakoituu. Sekoita joukkoon maun mukaan BBQ-kastiketta.

Tee bataatteihin viilto pituussuunnassa ja levitä bataattia lusikan avulla. Täytä viillot nyhtöpossulla ja viimeistele annokset BBQ-kastikkeella, hienonnetulla kesäsipulilla ja ranskankermalla. Tarjoile heti.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.