Tofua Bandungissa

14/11/2011

CR154935

Heinäkuisella Indonesianreissullamme hengailtiin viikko Bandungissa, josta ystäväni Sandra on kotoisin. Tykästyin kaupunkiin kovasti, Jakartaan verrattuna Bandung on viileämpi ja vähemmän likainen ja meluinen. Mitä nyt kaupungissa asuu reilu 7 miljoonaa ihmistä ja 140 kilometrin matka kaupunkien välillä kestää ruuhkasta johtuen melkein neljä tuntia..

Bandungin makeinta antia oli retki Tangkuban Perahu -tulivuorelle, jonka aktiivisissa kraatereissa keiteltiin kananmunia. Hinnoittelupolitiikassa mentiin kyllä hieman metsään, kun paikalliset maksoivat alueelle sisään noin euron per naamari ja länkkäristä veloitettiin viisi. Hieman raadollisesti matkan varrella oli vieri vieressä eläviä pupuja myyviä kojuja sekä kanivartaita tarjoilevia ravintoloita.

CR164948

CR164952

CR164959

Sandran kotitalo on Ci Walk Mallin naapurissa, joten melko monet lounaat ja illalliset tuli ostarin ravintoloissa nautittua. Ehdottomasti parasta safkaa tarjoili Warung Talaga, joka on erikoistunut erilaisiin tofuruokiin. Söimme varmaankin koko listan läpi, ihan uskomatonta millaisia herkkuja tofusta voi saada aikaan: tahu buntel, pepes tahu, tahu kriuk… Myös Ci Walkilla sijainnut The Kiosk oli mainio ravintola sekä tunnelmaltaan että ruoiltaan.

CR175051

Kävimme myös parissa hieman hienommassa ravintolassa, kuten Congo – Solid Wood Gallery & Cafessa sekä Kampung Daun Culture Gallery & Cafessa, mutta paikat eivät tehneet vaikutusta muuten kuin puitteiltaan. Indonesiassa ylipäätään sai sitä parempaa ruokaa, mitä halvempaa se oli. Turvallinen vaihtoehto oli aina nuudelikeitto baksoilla (lihapullilla), joka ei maksanut lähes mitään ja oli joka kerta ihan järkyttävän hyvää.

gado gado
gado gado

Bandungissa herkuttelimme myös herkullisella Gado-gadolla, rapsakalla rujakilla sekä erilaisilla kylmillä juomilla, jotka koostuvat yleensä kookosmaidosta ja eri värisistä hyytelöistä. On ne vekkuleita.

Lisää ruokakuvia löytyy Hannan sopan Facebook-sivulta.

CR164979

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.