MERTEN PARASTA ITALIALAISTA

22/03/2017

Tavolata / Hannan soppa

Matkan tarjosi Tallink Silja

Tavolata / Hannan soppa

Vietin viime viikolla vuorokauden merillä iloisessa bloggaaja- ja toimittajajoukossa tutustuen Baltic Princessin ravintoloihin. Seuruettamme emännöi Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd ja isännöi firman kaikkien laivojen kaikista keittiöistä vastaava, Suomen Bocuse d’Or kisaajanakin tunnettu Matti Jämsen. Menomatkalla pääsimme tutustumaan vastikään laivalle avattuun Tavolàta Ristorante Italiano -ravintolaan, joka on varmasti monille Helsinki-Tukholma välin risteilijöille tuttu rento ja herkullinen italialainen.

idtavolata / Hannan soppa

Aloitimme illallisen kilistelemällä laivan sampanjaa ja tutkimalla ihanan italialaista menua. Napostelimme taivaallisia pikkuisia oliiveja sekä samoista oliiveista tehtyä oliiviöljyä ja focacciaa ja päätimme tilata abouttiarallaa koko listan jaettavaksi seurueellemme, jotta pääsisimme maistamaan mahdollisimman monia annoksia.

Alkuruoista suosikikseni nousi perinteinen tomaatti-mozzarellasalaatti. Mozzarella oli suussa sulavaa ja äärimmäisen tuoreen makuista – valehtelematta luultavasti parasta koskaan maistamaani. Myös kauniisti lautaselle aseteltu härkäcarpaccio suli suuhun ja sen kanssa tarjottu parmesan-aioli vei kielen mennessään. Keittiömestarin leikkelevalikoima piti sisällään tuhdin setin erilaisia salameja, kinkkua, antipastoja ja mozzarellaa. Kannattaa ehdottomasti tilata pöytäseurueen kesken muutama alkuruoka jaettavaksi, jottei annoskateus pääse iskemään.

Tavolata, Harri Salo / Hannan soppa

Pääruoaksi listalta löytyy pastoja, pizzoja, kalaa, pihviä ja kasvisannoksena melanzanea. Uskallan harvoin tilata ravintolassa pastaa, mutta Tavolatan hummeripastaa ”paccheri all’aragostaa” voin lämpimästi suositella! Täydellisen al denteksi kypsennetyt suuret paccheripastat kermaisen hummerikastikkeen, fenkolin ja tuoreen hummerin kanssa oli ihan järjettömän upea makuelämys. Kauas jälkeen ei jäänyt pappardelle naudan ulkofileen ja sienikastikkeen kanssakaan, vaikka ulkonäkö ei ihan yhtä houkutteleva ollutkaan.

Baltic Princessin Tavolatassa pizzat paistetaan aidossa pizzauunissa, mikä takaa rapean, mutta kuohkean pohjan. Tottahan toki ravintolan suosituin pizza on nimikkolätty kinkulla ja ananaksella, mutta ilmakuivattu kinkku ja tuore ananas on täytteinä aika kaukana niistä ankeista lähiöpizzerian vastaavista. Itse neuvon tilaamaan rohkeasti skandinaavisen muikunmäti -pizzan, josta löytyy myös punasipulia, tilliä ja ranskankermaa. Myös vegepizza vuohenjuustolla ja tuoreella viikunalla oli ihanaa.

Voitte varmaan arvatakin, ettei tämän setin jälkeen jaksanut enää edes ajatella jälkiruokaa. Shotti espressoa ajoi asiansa. Siirryimme vatsat pullollaan viereiseen Piano Bariin, josta hiippailin yhden kuoharilasillisen jälkeen onnellisena hyttiini uinumaan. Seuraavana päivänä ohjelmassa oli brunssi ja myöhäinen lounas Happy Lobster -ravintolassa sekä tutustumiskierros laivan keittiöissä ja komentosillalla. Mutta niistä lisää myöhemmin!

*

Matkan ja ruoat tarjosi Tallink Silja. Mukana reissussa olivat blogit: Tuula’s life, Minäkö keski-ikäinen?, Souliina, Lumo Lifestyle, Tinskun keittiössä ja Beach House Kitchen.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.